Magyarország

2018.01.31. 15:13

Örök kérdés: táppénz vagy betegszabadság?

Debrecen - A betegség miatti keresőképtelenség első 15 munkanapjára betegszabadságot vehet igénybe a dolgozó.

Debrecen - A betegség miatti keresőképtelenség első 15 munkanapjára betegszabadságot vehet igénybe a dolgozó.

A téli időszakban betegszenek meg a legtöbben, ilyenkor csap le az influenzaszezon, ami nem kíméli a felnőtteket és a gyerekeket sem. A fagyos hónapokban igyekeznek az emberek rétegesen öltözködni, de legtöbbször ez kevésnek bizonyul a fertőző megbetegedések ellen. A dolgozó emberek lábon akarják leküzdeni a kóros állapotot, de ez többnyire nem sikerül, ezért félre kell tenniük a munkájukat, és az otthoni felépülés mellett dönteni. A félreértések elkerülése végett kértük dr. Kuglerné dr. Kurcsinka Ilonát, a HBMKH Társadalombiztosítási Főosztályának vezetőjét, adjon tájékoztatást arról, mikor beszélhetünk táppénzről, valamint mit kell értenünk betegszabadságon.

Betegszabadság

– A munkavállaló betegség miatti keresőképtelenség első 15 munkanapjára nem táppénzt, hanem betegszabadságot vehet igénybe. Utóbbi kizárólag a foglalkoztatott saját betegsége esetén jár. A munkáltató a munkavállalónak betegsége miatti keresőképtelensége esetén naptári évenként 15 munkanap betegszabadságot adhat ki. Év közben kezdődő munkaviszony esetén a munkavállaló a betegállomány arányos részére jogosult – azokat a foglalkoztatottakat illeti meg, akiknek a munkaviszonya A munka törvénykönyve hatálya alá tartozik (például bt., kft., rt. alkalmazottai stb.), továbbá jogosultak a betegszabadságra a kormánytisztviselői, állami szolgálati, közszolgálati és közalkalmazotti jogviszonyban álló személyek (a nyugdíj mellett munkát végzők is) – kezdte a tájékoztatást a szakember.

Nem minden esetben vagyunk jogosultak a betegszabadságra"

– tudhattuk meg dr. Kuglerné dr. Kurcsinka Ilonától.

– Nem jogosult betegszabadságra az egyéni vállalkozó, társas vállalkozás tagja (kivéve, ha munkaviszony keretében munkát végez), megbízás alapján munkát végző személy. Nem jár az üzemi baleset és foglalkozási betegség miatti munkaképtelenség, valamint a veszélyeztetett várandósság miatti keresőképtelenség tartamára sem. Ezekben az esetekben a munkaképtelenség első napjától táppénz illeti meg a biztosítottat. A betegszabadság alatt folyósított juttatás nem az egészségbiztosítási ellátás. Idejére a távolléti díj 70 százaléka jár, melyet a munkáltató fizet. Igénybevételéhez a keresőképtelenséget az orvosi elbírálás általános szabályainak megfelelően a dolgozó kezelőorvosa igazolja, vagy kórházi igazolás szükséges; ugyanez vonatkozik a táppénzre is. A betegszabadságra jogosult személy részére a táppénz legkorábban a betegállomány lejártát követő naptól jár – folytatta a felvilágosítást.

Táppénz

– A táppénzre jogosultság alapfeltétele a beteg fennálló biztosítási jogviszonya. Annak jár ugyanis, aki a biztosítása fennállása alatt válik keresőképtelenné. A biztosított által fizetendő, úgynevezett egészségbiztosítási és munkaerőpiaci járulék mértéke 8,5 százalék, ebből a természetbeni egészségbiztosítási 4 százalék, a táppénzre jogosító pénzbeli egészségbiztosítási pedig 3 százalék. Saját jogú nyugdíjasként munkaviszonyban álló vagy kiegészítő tevékenységű egyéni vállalkozó, álláskeresési támogatásban részesülő személy 3 százalékos mértékű járulék fizetésére nincs kötelezve, így táppénzre nem jogosult. A biztosított a fenti feltételek fennállása esetén akkor jogosult táppénzre, ha orvos által megállapított és igazolt munkaképtelenné válik – hangsúlyozta dr. Kuglerné dr. Kurcsinka Ilona.

Egy tévhit és egy különleges helyzet

– Korábban gyakran fordult elő, hogy a veszélyeztetett várandósság miatti keresőképtelenség idejére is betegszabadságot számfejtett a munkáltató. Különlegesség a betegszabadság tekintetében: a naptári évenként járó 15 nap úgy értendő, hogy minden egyes munkáltatónak időarányosan kell betegszabadságot fizetnie. Az a munkavállaló, aki egy évben több munkaviszonyt létesít egymást követően, és mindegyik munkáltatónál keresőképtelenné válik, mindnél először a betegszabadságot fogja igénybe venni, és az időarányos számítás miatt végső soron jogszerűen több mint 15 munkanapra járó betegszabadságot vehet igénybe – mondta el végezetül a főosztályvezető.

HBN–NE


[related-post post_id="3748107"]

[related-post post_id="3746296"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!