Magyarország

2017.06.11. 14:15

Videó: "Óriási hiba, hogy polgármesterek nem mernek bezárni gimnáziumokat"

Debrecen - Ezt mondta a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke csütörtökön, egy debreceni rendezvényen.

Debrecen - Ezt mondta a Kereskedelmi és Iparkamara elnöke csütörtökön, egy debreceni rendezvényen.

Az RTL Híradójának pénteken így nyilatkozott: minél több diákot a szakképzés felé kellene terelni, és ponthatárhoz kötné, hogy ki kerülhet be gimnáziumba. A Pedagógusok Szakszervezete szerint ez nem oldaná meg a munkaerőhiányt.


Egy borsodi kisváros fiatalja jó eséllyel mosogatni megy külföldre, de minimum elköltözik valamelyik nagyvárosba, ha nem talál helyben munkát. Ezt próbálja a méhészkedés segítségével megállítani az egyik edelényi általános iskola tanára. Szakkört szervezett a diákoknak, az oda járó tízéves gyerekek pedig már most tudnak szinte mindent, ami a méz előállításához kell. Ha csak egy gyereknek sikerül annyira megszeretnie ezt a szakmát, hogy a környéken maradjon, már akkor megérte az a pár méhcsípés. Prókai Eszter cikke az Abcúgon.

Egy-két év alatt akarja megmenteni a kormány a legproblémásabb gyerekeket, nehogy végleg eltűnjenek az oktatásból. Ezért elindították a Híd-programot, de a tanároknak semmilyen módszertani segítséget nem adnak. Az iskolák mégis szívesen jelentkeznek, mert így legalább minden tanárnak kijön az óraszáma. Közben a kormány nem is vizsgálja, működik-e a dolog, leginkább úgy tűnik, hogy nem. A korai iskolaelhagyás folyamatosan nő, és egyre távolabb kerülünk az EU-s vállalásunktól. Szurovecz Illés cikke az Abcúgon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!