Magyarország

2017.06.27. 13:53

OGY - Továbbra is az Emmi államtitkára a legaktívabb felszólaló

Budapest - A felszólalások száma és ideje alapján idén is Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára maradt a legaktívabb képviselő az Országgyűlés ülésein, amelyeken 2017-ben eddig összesen 19 képviselő maradt "néma".

Budapest - A felszólalások száma és ideje alapján idén is Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára maradt a legaktívabb képviselő az Országgyűlés ülésein, amelyeken 2017-ben eddig összesen 19 képviselő maradt "néma".

Rétvári Bence idén 159 alkalommal szólalt fel az ülésteremben, majdnem kétszer többször mint az őt követő Lázár János (Fidesz), a Miniszterelnökség vezetője (84 felszólalás) és a harmadik szocialista Mesterházy Attila (82 felszólalás). Az LMP-ből Schmuck Erzsébet (80 felszólalás), a Jobbikból pedig Z. Kárpát Dániel (53 felszólalás) beszélt a legtöbbször - derül ki a parlamenti honlap múlt heti rendkívüli üléssel kedden kiegészült adataiból.

Az Emmi államtitkárának felszólalásai összesen 9 órát tettek ki. Ettől három és fél órával maradt el az LMP-s Ikotity István, őt követve pedig két másik LMP-s képviselő, Schmuck Erzsébet és Sallai R. Benedek, valamint két szocialista politikus, Józsa István és Gúr Nándor is összesen több mint öt órában nyilvánított véleményt. Lázár János négy óra húsz percet beszélt, ezzel a Fidesz leghosszabban felszólaló képviselője lett, a Jobbikból ezt a címet Gyöngyösi Márton szerezte meg négy óra két perccel.

Orbán Viktor miniszterelnök negyvenhat idei felszólalása két óra öt percet tett ki, ezzel a harmincharmadik legaktívabb képviselő volt. A miniszterek közül Rogán Antal beszélt a legrövidebben. A Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjének két felszólalása bő három percig tartott, míg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egyetlen alkalommal kért szót öt és fél percre.

Az idén fel nem szólaló képviselők közül tizennégyen a Fidesz frakcióból kerültek ki, négyen, köztük Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök pedig a DK független képviselői.

A 2014 májusában kezdődött ciklusban Rétvári Bence már több mint ezerszer szólalt fel összesen mintegy 60 órás időtartamban. Sallai R. Benedek közel négyszáz felszólással és tíz órával lemaradva a második, míg a harmadik helyen Gúr Nándor áll összesen 48 óráig tartó 555 felszólalással.

Az aktív képviselők közül öt fideszes képviselő: Bíró Márk, Farkas Flórián, Kubatov Gábor, Simonka György és Varga József nem szólalt még fel ebben a ciklusban, azaz az elmúlt több mint három évben.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!