Magyarország

2013.06.04. 19:44

Újra kiírták a Természettudományi Múzeum igazgatói pályázatát

Budapest, 2013. június 4., kedd (MTI) - Újra kiírták a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatói pályázatát, miután az előző kiírás eredmény nélkül zárult.

Budapest, 2013. június 4., kedd (MTI) - Újra kiírták a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatói pályázatát, miután az előző kiírás eredmény nélkül zárult.

A pályázatokat július 4-ig lehet benyújtani - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának sajtófőosztálya az MTI-vel kedden.

A pályázatokat egy legalább öttagú szakmai bizottság bírálja el 30 napon belül. A miniszter a szakmai bizottság javaslatát mérlegelve dönt az új főigazgató személyéről, akinek mandátuma öt évre szól. Ha a pályázat eredménytelen, 90 napon belül meg kell ismételni.

A kinevezett főigazgató feladata lesz többek között az intézmény gyűjteményi, tudományos, kiállítási és közönségkapcsolati munkájának irányítása, ellenőrzése; a kialakult szakmai kapcsolatrendszer fejlesztése és bővítése bel- és külföldön egyaránt. A kiemelt szakmai feladatok közé tartozik az intézmény látogatói bázisának szélesítése érdekében az oktatási és ismeretátadási tevékenység további erősítése és erre vonatkozó akcióterv kidolgozása, valamint a múzeum nemzetközi hírű tudományos bázisintézményként történő pozicionálása.

A Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatójának, Matskási Istvánnak a főigazgatói megbízása február 20-án lejárt. Február 18-án jelent meg az új kiírás, a pályázatokat március 20-ig lehetett benyújtani.

A megadott határidőig ketten nyújtottak be érvényes pályázatot a főigazgatói feladatkör ellátására. A leadott pályamunkák és a személyes meghallgatás alapján Halász János kultúráért felelős államtitkár a pályázat eredménytelenné nyilvánítását és új pályázat kiírását javasolta az emberi erőforrások miniszterének, mivel a beérkezett pályázatok nem tükrözték kellőképpen a tárca intézményfejlesztési koncepcióját.

A miniszter a javaslatnak megfelelően most új pályázatot írt ki. A részletes pályázati kiírás megtalálható a kormany.hu-n.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!