Magyarország

2012.07.24. 17:44

Nagykörű belterületén kiépítették a csapadékvíz-elvezető hálózatot

Szolnok, 2012. július 24., kedd (MTI) - Közel 340 millió forintos beruházással 17 kilométer hosszú csapadékvíz-elvezető árkot építettek ki Nagykörűben. Az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult projekt révén a vízelvezető hálózat gyakorlatilag teljesen lefedi a Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést.

Szolnok, 2012. július 24., kedd (MTI) - Közel 340 millió forintos beruházással 17 kilométer hosszú csapadékvíz-elvezető árkot építettek ki Nagykörűben. Az Új Széchenyi Terv keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával megvalósult projekt révén a vízelvezető hálózat gyakorlatilag teljesen lefedi a Jász-Nagykun-Szolnok megyei települést.A 339 millió forintos fejlesztés 88 százalékos, azaz 299 millió forintos támogatást élvezett. A szükséges önerő felét az önkormányzat sikeres pályázata révén a Belügyminisztérium erre hivatott keretéből biztosították - mondta el Veres Nándor független polgármester az kedden MTI-nek.

Az elmúlt évek csapadékos időjárása miatt Nagykörűben visszatérően jelentős belvízkárok keletkeztek, épületeket, portákat öntött el a víz. A helyenként megépült nyílt árkok jelentős része lefolyástalan volt, nem álltak összeköttetésben egymással. A meglévő árkok elhanyagolt állapota miatt nagy részük feltöltődött, így nem levezették, hanem felduzzasztották a vizet - indokolta a beruházást az elöljáró.

Tájékoztatása szerint a tavaly nyáron megkezdett munkával egy év alatt, 2012 júliusának közepére végzett a kivitelezést elnyerő Magyar Aszfalt Kft.-Nagykörűi Gazdasági Ellátó Szervezet konzorcium. A program során 17 kilométeren építettek ki csapadékvíz elvezető árkot, és ezzel a hálózat hossza a fejlesztés 2000-2002 között megvalósított első ütemével együtt meghaladja a 30 kilométert.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!