Magyarország

2012.07.23. 12:22

A méhek betegsége miatt zárlat van Pest megye több településén

Gödöllő, 2012. július 23., hétfő (MTI) - A mézelő méhek között tapasztalt fertőző betegség miatt zárlatot rendeltek el Gödöllőn és a környék több településén a méhekre, az azokkal kapcsolatos termékekre, valamint a méhekkel érintkezésbe kerülő bizonyos tárgyakra - közölte Gödöllő önkormányzata a honlapján hétfőn.

Gödöllő, 2012. július 23., hétfő (MTI) - A mézelő méhek között tapasztalt fertőző betegség miatt zárlatot rendeltek el Gödöllőn és a környék több településén a méhekre, az azokkal kapcsolatos termékekre, valamint a méhekkel érintkezésbe kerülő bizonyos tárgyakra - közölte Gödöllő önkormányzata a honlapján hétfőn.A kerületi főállatorvos által jegyzett, az MTI-hez is eljuttatott határozat szerint a Pest Megyei Kormányhivatal Élelmiszer-biztonsági és Állategészségügyi Igazgatósága azt követően rendelte el a zárlatot, hogy az egyik szadai méhészetben a mézelő méheknél nyúlós költésrothadás betegséget mutattak ki.

A hétvégétől visszavonásig érvényes zárlat ideje alatt Gödöllő teljes közigazgatási területén, valamint Erdőkertesen, Szadán és Veresegyházon tilos a mézelő méhek, az azokkal kapcsolatos termékek, illetve az azokkal érintkezésbe került eszközök elszállítása. Tilos a vándorméhészek letelepedése is - áll a határozatban.

Az érintett területen valamennyi méhészet méhcsaládját hatósági állatorvosnak vagy a méhegészségügyi felelősnek kell megvizsgálnia - olvasható a gödöllői önkormányzat közleményében.

MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!