Magyarország

2008.10.15. 10:31

Jön a hidegfront!

<p>Európa északi részén továbbra is igen változékony az idő, hiszen az óceán felől folyamatosan ciklonok áramlanak a kontinens belseje felé.</p>

A ciklonok időjárási frontjai mozgalmas időt biztosítanak, a Brit-szigetek térségében továbbra is viharos az idő, a skandináv országokban gyakori az eső, míg északabbra már havazik.

 A ciklonok áramlási pályája egyre délebbre helyeződik a következő napokban, így a Kárpát-medence időjárását egyre jobban meghatározzák az egyelőre tőlünk északra vonuló időjárási frontok, péntekre jelentős lehűlés várható.

Szerda reggelre ismét párássá válik a levegő, de már kevesebb helyen képződnek sűrű ködfoltok. Ennek ellenére továbbra is óvatosságra int a csökkenő látástávolság. Napközben eleinte gyengén, majd délutántól gyakran erősen felhős lesz az ég és elszórtan kisebb eső, záporeső is kialakulhat. A nyugati, délnyugati szél mérsékelt marad. A hőmérséklet - az elmúlt napokhoz hasonlóan - reggel 8, délután 20-21 fok körül alakul.

Csütörtökön erősen felhős lesz az ég, és délutántól nyugat felől szórványosan számíthatunk eső, zápor kialakulására. A déli szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik. Melegfronti hatással számolhatunk. A hőmérsékletben nagy változás egyelőre nem valószínű.

Pénteken aztán északnyugat felől hidegfront éri el hazánk területét, eleinte sokfelé, majd késő délelőttől egyre kevesebb helyen várható eső, zápor, néhol esetleg zivatar. Az északnyugati szél erős lesz, néhol viharos lökések is lehetnek. Jelentős lehűlésre van kilátás, délután mindössze 12 fok körül alakulhat a hőmérséklet. A hétvégére megnyugodhat időjárásunk, a reggeli órákban erősen lehűlhet a levegő, néhol 2 méteres magasságban is fagyhat. A folytatás is változékony időt ígér...

-köpönyeg.hu -

>
· Magyarországi híreink
· Időjárás-videók 
· Nagyvilági hírek

Ezek is érdekelhetik