Magyarország

2008.09.17. 15:03

Széndioxidot szállító tanker frontálisan karambolozott Heves megyében - egy ember meghalt

<p>Széndioxidot szállító tartálykocsi karambolozott szerdán délben Heves megyében. A balesetet okozó sofőr meghalt, a teherautó sofőrje könnyebb sérülésekkel került kórházba.</p>

Dobson Tibor, a katasztrófavédelem szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a baleset a 21-es számú főúton történt, Hatvantól 4 kilométerre, egy kamion és egy terepjáró ütközött össze frontálisan.

Hozzátette, hogy a karambol miatt a széndioxidot szállító nyergesvontató az oldalára borult, de vészhelyzet nem alakult ki, az anyag nem szivárog. Azt egyelőre még nem tudni, hogy a szállítmányt át kell-e szivattyúzni, vagy egy daruval a kerekeire tudják állítani a járművet, de az biztos, hogy az út még órákon át le lesz zárva. Dobson Tibor azt is elmondta, hogy szerencsére nagyobb kocsisor nem alakult ki, mert a baleset helyszínét más utakon el tudják kerülni az autósok.

Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy az elsődleges szakvélemény szerint a balesetet a terepjáró 53 éves vezetője okozta, a budapesti férfi a helyszínen meghalt. A másik, 31 éves sofőrt könnyebb sérülésekkel vitték kórházba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!