Magyarország

2008.09.08. 14:30

Navracsics szerint Gyurcsány csak az MSZP-t zsarolja

<p>A Fidesz frakcvióvezetője szerint Gyurcsány Ferenc "újabb ötlete", hogy összehívja a párt rendkívüli kongresszusát nem jelent mást, minthogy a miniszterelnök zsarolja saját pártját.</p>

Navracsics Tibor hétfői tájékoztatóján leszögezte: ha Gyurcsány tényleg bátor lenne, akkor nem a kongresszus elé vinné a programját, hanem az Országgyűlés és az emberek elé és vállalná az előrehozott választásokat. Navracsics szerint az MSZP elnöke nyilatkozatával már most megjelölte, hogy a szerinte létező három választási lehetőség - előrehozott választások, új kormány az SZDSZ támogatásával, vagy társadalmi, parlamenti többség megszerzése a "Megegyezés" című programhoz - közül melyik a "helyes válasz".

A Fidesz frakcióvezetője hangsúlyozta: a társadalmi többség megszerzésének a módja a választásokon való szereplés.

Arra a kérdésre, hogy a Fidesz hajlandó-e a jelenlegi helyzetben együttműködni az SZDSZ-el Navracsics úgy felelt: a szakértői kormány ügyében hajlandóak tárgyalni az SZDSZ-el és az MDF-el is tárgyalóasztalhoz ülnek, hogy kiderüljön, van-e esély együttműködésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!