Magyarország

2008.09.26. 20:09

Az M0-ás egyik részére csak földúton lehet felhajtani

<p>Nem épült meg átadásra az M0-ás új, keleti szakaszának egyik bevezető útja, így aki ott akarja használni az elkerülőt, csak egy földúton tud arra felhajtani.</p>

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő társaság azt ígéri, 2009. végére a földút helyett elkészül az aszfalt a út - hangzott el az RTL Híradóban.

Hiányzik egy engedély, amit a beruházók szerint az erdészeit hatóságnak kellene kiadnia, ezért nem aszfaltoztak. Klemencsics András, a Fővárosi Erdészeti Szakigazgatóság igazgatója viszont azt mondja: Idáig nem érkezett be a NIF Zrt-től a kellő kérelem, ezért nem tudták eddig kiadni a végleges engedélyt

Ezt az autópálya építő NIF, vagyis Nemzeti Infrastruktúra fejlesztő Zrt-nél is elismerik. Azzal indokolják a késlekedést, hogy 170 erdőtulajdonossal kell megegyezniük és ez sokig tart. Legalább hónapok kellenek még ehhez, de ha meglesz minden engedély, akkor a valamivel több mint 2 kilométeres szakasz 2009 végére megépülhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!