Magyarország

2008.07.11. 14:17

Nekem meg kell egy metró - egy egész!

<p>Elloptak egy menetrend szerinti volánbuszt - olvastam a hírek között. A a nem semmi - gondoltam magamban - nekem meg egy metró szerelvény kell! <STRONG>Tatjana jegyzete</STRONG></p>


Nem hagyott nyugodni az ügy, megkérdeztem: mi az a maximális büntetés, amit kaphat egy busztolvaj? Ehhez persze nyilván tudnom kellett volna, hogy ki lopta el, milyen körülmények között lopta el, büntetett előéletű-e - de ezek nem derültek ki a hírből. Végül ügyvéd ismerősöm azt mondta: felfüggesztett...


Lopnak az emberek fémet, mert az megéri. Lopnak telefonokat, mert az is megéri, sőt, még pénz is lopnak, mert az meg aztán végképp megéri! De hogy egy menetrend szerint volánbuszt?! Azzal nem tudom, mi az eget kezdenek!

Lehet, hogy feldarabolják, és eladják, de az is lehet, hogy kiviszik az országból és eladják bulibusznak. Vagy csak a Hegyalja Fesztiválig akarják elgördíteni a nem kispályás tolvajok, hogy ott menőzzenek vele: mert micsoda poén lehet megjelenni egy buliban menetrend szerinti busszal?!

Persze koránt sem biztos, hogy elvetemült fiatalok lovasították meg a buszt. Lehet, hogy egy korosodó asszony gondolta úgy: most aztán megmutatja az embernek, hogy mi a magyarok Istene, és hazaállít egy Hatvani Volán feliratos busszal, majd megfenyegeti urát: ha még egyszer kocsmába mész, ezzel gázolok be érted a bejáratán!

Akárki is a szerencsés vagy szerencsétlen, aki a volánbuszt elkötötte, biztos, hogy humoros embernek tartja most magát, és valljuk be: a hír hallatán bizony mi is jót mulatunk. És megfordul a fejünkben, hogy mi mi mindent lopnánk el szívesen.... Én például egy metrószerelvényre vágyok már évek óta.

Ön mit lovasítana meg?

Kapcsolódó cikkek:

- Tatjana -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!