Magyarország

2008.05.06. 09:49

Érettségi 2008 - matametika

<p>A matematika írásbelivel folytatódik kedden reggel 8 órakor az idei érettségi időszak. Ebből a tárgyból középszinten 1202 helyszínen 83 340 vizsgázó, emelt szinten 82 helyszínen 3 206 vizsgázó méreti meg magát.</p>

14,00 Rendben lezajlott a matematika érettségi

A kedd délelőtti matematika írásbeli érettségi vizsgák rendben lezajlottak. Semmiféle rendkívüli esemény nem történt - közölte a szaktárca.


9,30 Rendben megkezdődött a matematika írásbeli

Rendben megkezdődött kedden reggel a matematika írásbeli érettségi, rendkívüli eseményről nem érkezett bejelentés - közölte az Oktatási és Kulturális Minisztérium.

A tavaszi érettségi szerdán a történelem írásbelivel folytatódik.


Matekből középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol, francia, német és szerb nyelven is tesznek érettségi vizsgát - közölte a szaktárca.

Az első feladatlap 10-12 feladatot tartalmaz, amely az alapfogalmak, definíciók, egyszerű összefüggések ismeretét ellenőrzi. Ennek kitöltésére 45 perc áll a diákok rendelkezésére. A második feladatlap két részre oszlik, és 135 percük van rá a diákoknak. Az első rész három feladatot tartalmaz, a feladatok egy vagy több kérdésből állnak. A második rész három, egyenként 17 pontos feladatból áll, amelyből a vizsgázó kettőt választ, és csak ezt a kettőt értékelik.

Az emelt szintű írásbeli 240 percig tart. A vizsga két részből áll; az első feladatsor négy feladatból áll, amely több részkérdést is tartalmazhat. A második feladatsor 5, egyenként 16 pontos feladatot tartalmaz. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell kiválasztania, megoldania, és csak ezt a négyet értékelik.

A diákok közép- és emelt szinten függvénytáblázatot, szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas zsebszámológépet, körzőt, vonalzót, szögmérőt használhatnak, de ezekről nekik kell gondoskodniuk, és egymás között nem cserélhetik.

A magyar érettségi kérdései 

Letölthetők a magyar érettségi feladatlapok és a megoldási kulcs is
· Érettségi 2008 Nehezebb volt a magyar érettségi, mint a korábbi években 2008.05.05. Érettségi 2008. - Avasi Gimnázium 2008.05.05. Érettségi helyzetkép Debrecenből 2008.05.05.  
· Puska mustra
· Hiller: sikeres a kétszintű érettségi
· Mi jár a tételek idő előtti felbontásáért?
· Hogy jól sikerüljön az érettségi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!