Magyarország

2008.04.22. 11:51

Vádat emelnének Tomcat ellen

<p>Terrorcselekmény előkészülete miatt vádemelést javasol a rendőrség a Tomcat néven publikáló blogger, Polgár Tamás ellen, két társával szemben pedig közveszélyokozás előkészülete miatt. <BR /><BR /></p>

A Budapesti Rendőr-főkapitányság lezárta a nyomozást P. (Polgár) Tamás és két társa, T. Gergő és F. Ágnes ügyében, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték a Fővárosi Főügyészségnek.

Tomcatet és társait a rendőrök közveszélyokozás előkészületének megalapozott gyanúja miatt még tavaly májusban vették őrizetbe, mert különböző vegyi anyagokat találtak náluk.

A nyomozás során a kirendelt igazságügyi haditechnikai szakértő szerint a lefoglalt 2 méteres stopinszál pirotechnikai terméknek és egyben robbanóanyagot tartalmazó terméknek minősül, amelynek beszerzése, birtoklása, felhasználása engedélyköteles tevékenység.

A rendőrség később Tomcat gyanúsítását megváltoztatta, és terrorcselekmény előkészületével gyanúsította meg a férfit, mivel a lakásban lefoglalt anyagokat egy fővárosi rendezvényen a tömegben kívánta felhasználni.

  • Terrorcselekmény előkészületével gyanúsítják Tomcat-et
  • Tomcat társai szabadlábon
  • Tomcat kifizette a bírságot
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!