Magyarország

2008.04.07. 12:25

MÁV-Sztrájk - Kákosy Csaba szerint a szakszervezet célja a politikai zsarolás

<p>Budapest - A vasutas sztrájkot szervező szakszervezet hétfői munkabeszüntetésével újfent bebizonyította, hogy lépését pusztán politikai célok vezérelték - olvasható a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) közleményében. Meglátásuk szerint az akcióval a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz Szolidaritás) ismét semmibe vette az utasok és az adófizetők érdekeit.</p>

A VDSzSz hétfői néhány órás akciója - az eddigiekhez hasonlóan - pusztán arra volt jó, hogy a késésekkel, járatkimaradásokkal és útvonal-rövidülésekkel bosszúságot és kellemetlenséget okozzon az utasoknak - olvasható a közleményben. Ráadásul a szakszervezet kénytelen volt lefújni a BKV-val "véletlenül egybeeső" sztrájkját, miután világossá vált: az akcióba ismét csak egy elenyésző kisebbséget tudtak bevonni, a forgalomirányítók esetében például a teljes létszám kevesebb mint öt százalékát.

Kákosy Csaba gazdasági és közlekedési miniszter szerint ismét bebizonyosodott, hogy a VDSzSz célja csupán a politikai zsarolás, hiszen követelési minden alapot nélkülöznek. Minthogy a sztrájk értelmét veszítette, Gaskó Istvánnak sem maradt más lehetősége, mint elállni a politikai célú nyomásgyakorlástól.

A VDSzSz hétfőn nulla órától hirdette meg ismét határozatlan idejű munkabeszüntetését, mert nem sikerült megállapodni a MÁV-val a béremelésekről és a szárnyvonalak kérdéséről. A sztrájkot délelőtt tíz órától felfüggesztették. A MÁV szerint a közlekedés csak a keddi üzemkezdetre fog teljesen helyreállni
.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!