Magyarország

2008.04.07. 08:25

MÁV-Sztrájk - A VDSzSz szerint vizsgálat nélkül indult el két vonat

<p>Budapest - A VDSzSz honlapjának tájékoztatása szerint a Déli pályaudvarról vonatvizsgálat nélkül indult el két vonat Nagykanizsára, azzal, hogy vizsgálatukat Székesfehérváron kell megejteni. Azonban ott is sztrájkolnak a kocsivizsgálók, így a kocsimesterek végzik a műszaki ellenőrzést. <BR /></p>

Dunaújvárosban is sztrájk van, Pusztaszabolcson azonban az egyetlen kocsivizsgáló munkába állt. Az érdekvédők információi szerint a Déli pályaudvaron dolgozó nappalos kocsivizsgálók csatlakoztak a munkabeszüntetéshez, és úgy tűnik, a Nyugati pályaudvaron is leáll a vonatközlekedés.

A szegedi főpályaudvaron a nappalos forgalmi dolgozók folytatják a munkabeszüntetést: a sztrájk kezdete óta egyetlen vonatot sem fogadtak, és nem indítottak. Az utastájékoztató táblák üresen világítanak, a hangosbemondó a VDSzSz sztrájkjáról ad folyamatos tájékoztatást. A kocsivizsgálók sztrájkolnak Szegeden és Békéscsabán is - olvasható a VDSzSz honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!