Magyarország

2008.04.10. 13:49

Modellügynökségnek álcázta a lánykereskedelmet

<p>Budapest - Hivatalosan modellügynökséget működtetett, valójában azonban magyar lányokat közvetített ki prostituáltként külföldre egy férfi az elmúlt hónapokban.</p>

A nemzetközi lánykereskedelmre szakosodott bűnszervezet felszámolását az osztrák rendőrök kezdték meg, majd múlt májusban értesítették a Nemzeti Nyomozó Irodát (NNI), mert magyar szálra is bukkantak. Kiderült, hogy Ausztrián kívül hazánkból és Csehországból is közvetítenek ki lányokat prostituáltnak - mások mellett például - az Arab Emírségekbe.

Itthon egy 40 éves férfi vett részt a bűnszervezetben: hivatalosan egy modellügynökséget vezetett, valójában azonban lányokat utaztatott ki külföldre, hogy ott szexuális tevékenységet nyújtsanak a kuncsaftoknak. Az ügynökség profilja erotikus- és pornófotózás volt, itt kiderült, kik azok a modellek, akik ennél többet is vállalnak. Ezek a lányok 50 és 200 dollár közötti összegért utaztak ki egy, vagy több napra például Marokkóba, Dubaiba, Abu-Dhabiba, vagy épp Londonba, hogy ott a megrendelőkkel foglalkozzanak. A modellügynökség vezetője a pénzből 30 százalékot kapott - mondta el Pöltl József, az NNI emberkereskedelem elleni osztályvezetője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A férfi még egy hazai szépségverseny liszenszét is megvásárolta, hogy a lányok nívóját emelje. Pöltl József azt nem árulta el, hogy melyik versenyről van szó.

Az NNI munkatársai múlt szerdán csaptak le a férfire és vették őrizetbe. Házkutatást is tartottak nála, eközben megtaláltak olyan katalógusokat, amelyben a lányok fényképei és adatai voltak. Feltehetően ebből választottak a külföldi kuncsaftok. A prostítúciban egyelőre úgy tűnik, hogy nagyjából 30 lány vett részt, mindannyian 18 és 26 év közöttiek. Többen már korábban is hasonló módon tartották el magukat.

A férfit üzletszerű kerítéssel és kitartottsággal gyanúsítják, jelenleg előzetes letartóztatásban van. A lányokat közben tanúként hallgatják meg.

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!