Magyarország

2008.04.28. 18:45

Megnevezték az új államtitkárokat

<p>A kormányfő megnevezte jelöltjeit az eddigi SZDSZ-es minisztériumok megüresedett államtitkári posztjaira. A kormányszóvivői iroda hétfői közleménye szerint Gyurcsány Ferenc ezen kívül egyes tárcáknál a meglevők mellé új államtitkárokat kíván kinevezni. A kormányfőnek összesen 9 új államtitkár jelöltje van.<BR /></p>

A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumban az államtitkár jelölt Oláh Lajos, országgyűlési képviselő, a környezetvédelmi bizottság tagja. Az Egészségügyi Minisztériumban Vojnik Mária, aki a tárca korábbi politikai államtitkára volt. A leendő Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium államtitkári posztját Puch László, az Országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke fogja betölteni.

Két államtitkár irányítja majd a szakmai munkát a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztériumban: Burány Sándor országgyűlési képviselő, aki jelenleg a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület tagja, valamint Molnár Csaba országgyűlési képviselő, az Országos Területfejlesztési Tanács tagja, az Új Tulajdonosi Program kormányzati feladatait koordináló miniszterelnöki megbízott.

Az önálló Önkormányzati Minisztériumba - Ujhelyi István mellé - Jauernik Istvánt, a parlament önkormányzati és területfejlesztési bizottságának elnökét jelöli államtitkárnak a miniszterelnök. A Szociális és Munkaügyi Minisztériumban Simon Gábor államtitkár mellett a jövőben ezt a tisztet be fogja tölteni Korózs Lajos is, aki egyébként korábban is ellátta ezt a feladatot.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztériumban is két államtitkár lesz, az új jelölt Avarkeszi Dezső, az Alkotmányügyi, igazságügyi és ügyrendi bizottság elnöke, korábbi kormánybiztos. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium szakmai tevékenységét is segíti majd egy új államtitkár Csák Ferenc tárcaközi egyeztetéssel megbízott miniszteri biztos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!