Magyarország

2008.04.14. 13:02

Az MSZP támogatja az ombudsman jelölteket

<p>Az MSZP képviselői támogatni fogják Tóth Gábor Attila és Bogdányiné Mészáros Mária ombudsmanná választását is - mondta a Független Hírügynökségnek Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettes a hétfői frakcióülés után.</p>

Korábban arra lehetett számítani, hogy Bogdányiné esetében lelkiismereti szavazást rendelhet el a frakció, azonban végül egyhangú támogatásról döntöttek a szocialista képviselők.

Hétfőn harmadjára szavaz az Országgyűlés az adatvédelmi és a jövő nemzedékek országgyűlési biztosairól. Sólyom László államfő március közepén jelentette be, hogy Tóth Gábor Attila alkotmányjogászt jelöli az adatvédelmi biztosi posztra, a jövő nemzedékek ombudsmanjának pedig Bogdányiné dr. Mészáros Ágnes ügyvédet javasolja. Sólyom László harmadik alkalommal tett jelölést a két ombudsman személyére, az első két alkalommal azonban leszavazta jelöltjeit az Országgyűlés.

A Fidesz-KDNP közleményben arról tájékoztatott: a frakciószövetség úgy döntött délelőtt, hogy a képviselők lelkiismereti alapon szavazhatnak hétfőn az Országgyűlésben az ombudsman-jelöltekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!