Magyarország

2008.04.02. 10:14

Az MSZP az ellenzékkel közösen változtatná meg az egészségpénztárakról szóló törvényt

<p>Esélyt és lehetőséget lát a kisebbségi kormányzásban Göndör István, az MSZP frakcióvezető-helyettese, mivel szerinte így a társadalomnak és saját bázisuknak is bemutathatják milyen az, ha egyedül kormányoznak - a szocialista politikus erről szerdán reggel beszélt az ATV Reggeli Jam című műsorában.<BR /></p>

Göndör István szerint annyiban egyszerű a helyzet, hogy az elmúlt két évben a munka nehezét elvégezték, és rendelkezésre áll a konvergencia program, amelyet végre kell hajtani.

Mint fogalmazott: ezekben a napokban az MSZP kidolgozza az új helyzethez illeszkedő programját, és ehhez kérik az SZDSZ támogatását. A frakcióvezető-helyettes biztos abban, hogy új munkastílussal, más egyeztetési mechanizmusokkal, alkalmi szövetségek kötésével megteremthető a kormányzáshoz szükséges többség. Göndör István arra is lát lehetőséget, hogy az ellenzék jelentős része támogatni fogja az egészségpénztárról szóló törvény módosítását.

A frakcióvezető helyettes például a KDNP-vel is el tud képzelni együttműködést, mert - mint mondta - amennyiben az egészségpénztárakból kikerül a magántőke, a módosítás az ellenzék támogatására is számíthat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!