Magyarország

2008.03.29. 19:47

Megközelítőleg 600 új taggal bővült a Magyar Gárda

<p>Budapest - Rendbontás nélkül zajlott le a Magyar Gárda szombat délutáni harmadik országos avató rendezvénye. A szervezet körülbelül 600 új tagot avatott fel a korona másolata előtt a Hősök terén, köztük 1956-os forradalmárokat, és 18 éven aluliakat is.<BR /></p>

Az eseményt mindössze egy férfi próbálta megzavarni, aki egy tojást dobott a gárdával szimpatizálók közé. Őt a rendőrök a térről elvezették.

A megközelítőleg ezerfős szimpatizáns közönség a rendezvény után elhagyta a területet.


Köpködés és kiabálás a Magyar Gárda rendezvénye után

A Magyar Gárda avató rendezvénye után egy tízfõs, fiatalokból álló csoportot ért atrocitás, amikor a szélsõségek elleni tiltakozásképpen takarítószerekkel akarták felmosni az avatásnak helyt adó Hõsök terét.

A szélsõségek ellen tiltakozó fiatalokat a rendezvény pár ottmaradt résztvevõje körbevette, majd szidalmazni, köpködni kezdte.

Az incidens majdnem tettlegességig fajult, végül a rendõrök kísérték el a Szépmûvészeti Múzeum lépcsõjéhez visszahúzódott fiatalokat .

 

  • Újabb gárdistákat avatnak
  • Magyar Gárda koszorúzott
  • Csendes demonstrációval a Gárda ellen
  • Megkezdõdött a Magyar Gárda feloszlatása miatti per
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!