Magyarország

2008.03.13. 16:13

Leszerepeltek a kenyerek

<p>Budapest - Nem szép formájú, koszos aljú, egyenlőtlen felületű - ezt állapította meg a Kosár magazin az általa tesztelt 16 kenyér többségéről.</p>

Fehéret, félbarnát, házi jellegűt, veknit és csomagoltat egyaránt górcső alá vettek. Többségük az ízpróbán is rosszul szerepelt- olvasható a magazin közleményében. A Kosár magazin tizenhat fajta kenyeret tesztelt, fehéret, barnát, házi jellegűt egyaránt. Ezek közül 12 vekni volt, a többi szeletelt vagy csomagolt. A veknik többségét egyenlőtlen felületűnek, mattnak, nyomottnak, koszos aljúnak találták, de nem bizonyultak jobbanak a csomagoltak sem. Ami a kenyérbél minőségét illeti, akadt olyan, amelyikben óriási lyukak tátongtak, vagy keletlen, élesztős ízű volt.

A kóstolás is hasonló eredménnyel járt: a kenyerek zöme leszerepelt az ízpróbán. Íztelen, jellegtelen éppúgy akadt köztük, mint élesztős ízű, savanyú, sőt dohos. A veknik között csupán egy kiváló akadt, öt kapott jó minősítést, hat pedig közepest. A szeleteltek/csomagoltak közül 1 lett kiváló, 1 kapott közepes és 2 került a még megfelelt kategóriába. Jelentős különbségek vannak az árakban is, és nem feltétlenül a jobb a drágább. Az egyik közepes minősítésű félbarna kenyér kilója 580 forint körül van, míg a kategória-győztes mindössze 280 forintba kerül.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!