Magyarország

2008.03.07. 20:48

Fegyelmi eljárás a szabálytalankodó közterületisek ellen

<p>Budapest - Fegyelmi eljárást indítottak azok ellen a közterület-felügyelők ellen, akik kerékbilincselés közben több KRESZ-szabályt is megsértettek.</p>

Az RTL Klub híradója egy internetes autós honlapon talált rá a bizonyító erejű fotókra. Három héttel ezelőtt pedig a rendőrségi autókról és motorokról tettek fel képeket, amint mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyen álltak. 17 rendőr ellen folyik nyomozás.

A fotókat egy autós internetes portálra tették fel a napokban. A felvételeken a 8. kerületi közterület-felügyelők akadályozzák a forgalmat vagy tilosban parkolnak.

Muhari István, a Józsefvárosi Közterület-felügyelet igazgatóhelyettese közölte, felelősségre vonják azokat a munkatársaikat, akikról bebizonyosodik, hogy vétettek a szabályok ellen.

Erre már volt is példa, egy évvel ezelőtt hasonló ügy miatt váltak meg az egyik alkalmazottjuktól. Három hete ugyancsak egy internetes honlapra kerültek fel mozgáskorlátozottak helyén parkoló rendőrmotorok fotói.

Draskovics Tibor rendészeti miniszter akkor azonnali vizsgálatot rendelt el. 17 rendőr ellen indítottak fegyelmit, az Országos Rendőr-főkapitányság fegyelmi osztályán azt mondták, hogy a jelenlegi gyakorlat szerint többnyire pénzbírságot szabnak ki a szabálysértőkre.

Kapcsolódó cikkek:

Elsők között rendőrautók a szégyenfalon

Rendőrautók is láthatók azon a honlapon, melyet azért hoztak létre, hogy a mozgássérültek parkolóit jogtalanul használókat pellengérre állítsák. Bővebben...

Újabb rendőrautó a szégyenfalon
Bár pénteken levették a mozgássérült parkolóban álló rendőrmotorok fotóját, szombatra újabb szabálytalanul parkoló rendőrautót ábrázoló kép került fel a mashelye.eu internetes oldalra. Bővebben...

A látszat sokszor csal!

Olvasónk készített képet egy Audi TT-ről, mely a nyíregyházi Jósa András Oktató Kórház mozgáskorlátozottak számára fenntartott parkolójában állt meg. Mostanra kiderült: a látszat sokszor csal.  Bővebben...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!