Magyarország

2007.11.22. 15:26

Vegyi anyagot szállító teherautó borult fel a Solymáron

<p>A tűzoltók lezárták a 10-es úton a solymári körforgalom környékét, mert felborult egy vegyi anyagot szállító teherautó pótkocsija.</p>

15:15: A tűzoltók megszüntették a szivárgást a solymári körforgalomnál felborult metanolt szállító teherautó tartályaiból. Speciális tapasszal zárták le az ezer literes tartályok sérült részeit. A tűzoltók most fejtik át a sérült tartályokból a robbanásveszélyes anyagot. A 10-es út forgalmát már Budapest határában Ürömnél elterelik a rendőrök.

Kis-Guczi Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, a teherautó négy tartályban szállított metanolt. A mérgező és tűzveszélyes anyagból 50 liter folyt el, miután a solymári körforgalomból kifelé jövet a jármű pótkocsija felborult csütörtökön kora délután. A négy tartályból kettő sérült meg a balesetben. A tűzoltók csak légzőkészülékkel közelíthették meg a kocsit.

A tűzoltók háromnegyed háromra megszüntették a tartályok szivárgását, 3 óra után pedig megkezdték a veszélyes anyag átfejtését a sérült tartályokból, amíg ezzel nem végeznek, a körforgalom és a 10-es út zárva marad, az autósokat elterelik. A robbanásveszély miatt lezárták a közeli bevásárlóközpont benzinkútját is. A balesetben senki nem sérült meg.

13:59: Kis-Guczi Péter, a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy a teherautó pótkocsija a körforgalomból kifelé jövet a jobb oldalára borult. A tartályaiból vegyi anyag szivárog, a tűzoltók háromnegyed kettőkor, légzőmaszkban megközelítették a teherautót, hogy megállapítsák, pontosan mi van benne.

Az anyagról egyelőre annyit tudni, hogy tűz és robbanásveszélyes, ezért a többi tűzoltó készenlétben áll, hogy ha felrobban, azonnal beavatkozzanak. A körforgalmat teljesen lezárták, a forgalom leállt. A Független Hírügynökség információi szerint a kocsi metanolt szállított.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!