Magyarország

2007.11.29. 17:21

Fidesz : Gyurcsány kormányzati hivatallá silányította az OVB-t

<p>Deutsch-Für Tamás szerint a miniszterelnök az amerikai hírügynökségnek adott interjújában elismerte, hogy kormányzati hivatallá silányította a választási bizottságot és azon keresztül igyekszik hátráltatni a Fidesz népszavazását.</p>

A Fidesz elnöki kabinet főnöke Gyurcsány Ferenc azon kijelentése alapján jutott erre a következtetésre, hogy a kormányfő szerint a népszavazás politikai értelemben már régen megbukott, és a továbbiakban is ezen fog dolgozni. Deutsch-Für Tamás szerint, ha politikai értelemben már eleve megbukott a referendum, akkor már csak jogi és közigazgatási eszközökkel lehet ez ellen küzdeni.

Az ellenzéki politikus szerint, mivel jogilag megakadályozni nem lehet a Fidesz népszavazását, közigazgatási eszközökkel igyekszik ezt a kormányfő megtenni és ez az oka annak, hogy az Országos Választási Bizottság halogatja a népszavazásra összegyűjtött aláírások hitelesítését. Deutsch-Für Tamás emlékeztetett arra, hogy a kórházi napidíj ügyében összegyűjtött aláírások ellenőrzése már befejeződött és a hitelességüket vizsgáló kormányzati szervhez megfigyelőként küldött szakértő szerint, a hétvégéig a másik két kérdésben is befejeződnek a szükséges vizsgálatok.

Deutsch-Für Tamás szerint, így nincs akadálya annak, hogy az aláírásokat ellenőrző hivatal jövő hét elején tájékoztassa a munkálatok befejezéséről a választási bizottságot, így a testület már jövő hét csütörtökre összeülhessen és hitelesíthesse az aláírásokat. Deutsch-Für Tamás csütörtök délután tartott sajtótájékoztatójén azt mondta, számítanak arra, hogy ismét lesz valami amivel késleltetik a Fidesz népszavazási kezd! eményezését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!