Magyarország

2007.11.01. 13:22

BKV-akció: félidőben 3 millió a bevétel

<p>Hárommillió forintot fizettek be a BKV-bliccelők, amióta meghirdette a cég az adósságok kedvezményes rendezési lehetőségét - tudta meg a Független Hírügynökség.</p>

Az akció még a felénél sem tart. 15 milliárd forintos tartozásának csak töredékéhez juthat hozzá így a közlekedési társaság, ezért januártól behajtókra bízza a követelést.

A BKV október 18-án jelentette be, hogy elengedi a 2002 októbere óta kiszabott bírságok ötödét mindenkinek, aki egy hónapon belül rendezi adósságát. Ehhez létrehoztak egy telefonos ügyfélszolgálatot is, az 555-7888-at kell hívnia, aki meg akarja tudni, mekkora tartozása van és hogyan tudja azt rendezni.

Regőczi Miklós, a BKV kommunikációs igazgatója a Független Hírügynökség érdeklődésére elmondta, október utolsó napjáig 3 millió forintot fizettek be a bliccelők, a legkisebb összeg 7200 forint volt, a legnagyobb 300 ezer. Hozzátette: naponta 150-200-an érdeklődnek adósságukról, illetve a kedvezményes befizetésről.

Regőczi Miklós hangsúlyozta, hogy november 18-ig él az akció, utána jönnek a behajtók. Közbeszerzési pályázaton választják ki, mely cégeknek adja el követeléseit a BKV, korábban úgy volt, hogy november közepén már munkához láthatnak a behajtók, de az eljárás jelenlegi állása szerint ez januárra tolódik.
A BKV a kiválasztott cégekre bízza a módszert, így nem tudni, hogy előbb levélben keresik meg a visszaeső bliccelőket vagy rögtön személyesen, netán a munkahelyen - megszégyenítve így az érintettet.

Egymillió hatszázezer ember tartozik a budapesti közlekedési vállalatnak - összesen 15 milliárd forinttal. Ebből a pénzből 250 legújabb típusú csuklós, légkondicionált buszt lehetne venni vagy be lehetne fejezni az 1-es villamos budai meghosszabbítását.

A BKV járművein átlagosan félpercenként büntetnek meg utasokat, mert nincs érvényes jegyük, vagy bérletetük. Hatan egyébként egymillió forintnál is többel tartoznak, a legnagyobb adósnak 2,3 millió forintot kellene befizetnie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!