Kultúra

2008.06.29. 10:40

Rendben véget ért a Kapcsolat koncert

<p>Rendben véget ért a szombat esti, budapesti Kapcsolat koncert. Az 56-osok terén megrendezett előadáson a világhírű zenész, Carlos Santana volt a sztárvendég.&#160;<DIA alt="Rendben véget ért a Kapcsolat koncert 2008.06.29." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Rendben_v_get__rt_a_Kapcsolat_koncert_2008_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Rendben véget ért a Kapcsolat koncert 2008.06.29." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Több százezren a Kapcsolat koncerten

Több mint 300 ezren voltak kíváncsiak szombaton este az ingyenes és már hagyománnyá vált fővárosi Kapcsolat koncertre az 56-osok terén. A rendezvény sztárvendége idén a világherű gitáros Carlos Santana volt, aki néhány perc híján két órán keresztül szórakoztatta a közönséget. A koncerten semmi atrocitás nem történt.

Zsúfolásig megtelt a fővárosi 56-osok tere szombaton kora este a hagyományos Kapcsolat koncertre. A színpadot idén is a Városligeti fasor magasságában állították fel, az előtte lévő terület már a zenekarok fellépése előtt megtelt. Mivel a Hősök terén egy hatalmas kivetítőt állítottak fel a szervezők, így rövid idő alatt az a tér is tele lett emberrel.

A szervezők becslései szerint több mint 300 ezren voltak, egy négyzetméternyi területen négyen álltak - mondta el Gőz László, a program főszervezője. Ezt a rendőrséggel és a biztonsági cégekkel közösen számolták ki a számtalan felállított térfigyelő kamera segítségével.

A nagyszabású koncert az előzetesen tervezett program szerint zajlott. A világsztár elő-zenekaraként a Back II Black szórakoztatta a közönséget egy órán keresztül, majd fél nyolc körül Carlos Santana lépett a színpadra. A gitárvirtuóz csaknem 10 fős színpadi show-jával 1 óra 57 perces koncertet adott - mondta Gőz László.

A főszervező szerint bár rengeteg mentőautó volt a helyszínen, komolyabb dolguk nem akadt, illetve a rendőrségnek sem kellett egyszer sem beavatkozni.

Santana egyébként délelőttig volt Magyarországon, majd Pozsonyba utazott, ahol egy korábban vihar miatt elmaradt koncertjét pótolja.

A közterület-fenntartó munkatársai korán, már tíz órakor megkezdhették a takarítást a ó tömeg után és hajnali kettő órára már be is fejezték a munkát. A nézők után 132 köbméter szemetet szedtek össze, a helyszínen 14 munkagéppel - köztük mosó és szállító autókkal - 78 ember dolgozott - mondta korábban Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó szóvivője.

 


A rengeteg néző után összesen 132 köbméter szemetet szedtek össze a közterület-fenntartók. A rendőröknek a forgalomirányításon kívül nem volt más dolguk.

A közterület-fenntartó munkatársai korán, már tíz órakor megkezdhették a takarítást a több ezer fős tömeg után és hajnali kettő órára már be is fejezték a munkát. A nézők után 132 köbméter szemetet szedtek össze, a helyszínen 14 munkagéppel - köztük mosó és szállító autókkal - 78 ember dolgozott - mondta a Független Hírügynökségnek Horti Zsófia, a Fővárosi Közterület-fenntartó szóvivője.

A koncert alatt nem történt rendbontás, a rendőrök a szokásos módon biztosították a helyszínt, a forgalomirányításon kívül azonban nem volt dolguk - tájékoztatott Sagyibó Melinda, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy volt-e szükség orvosi ellátásra a koncert alatt, ugyanis nem az Országos Mentőszolgálat, hanem a szervezők által felkért cég biztosította a helyszínt.

  • Nézze meg a fotókat!
  • Kapcsolódó cikkek:

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!