Jegyzet

2024.06.10. 11:00

Magyar labdarúgó-válogatott: Mindön úgy lössz, ahogy lönni köll

Hamarosan kezdődik az Európa-bajnokság. A magyar labdarúgó-válogatott csodát tehet a tornán.

Orosz Krisztofer

A valaha látott egyik legjobb koreót mutatták be a Carpathian Brigade tagjai a szerb meccs előtt

Forrás: NS-archív

Kevesebb mint egy hét múlva kezdetét veszi a 2024-es Európa-bajnokság Németországban. A magyar labdarúgó-válogatott talán sosem indult még olyan jó pozícióból egy kontinenstornára, mint most, hiszen egy népszerű oldal szerint Marco Rossi legénysége a nyolcadik legerősebb nemzeti együttes a 24 fős mezőnyben. 

Magyar labdarúgó-válogatott, Sallai Roland, Nagyerdei Stadion-Európa-bajnokság
Magyar labdarúgó-válogatott: Sallai Roland játékán is sok múlhat az Európa-bajnokságon
Forrás: Czinege Melinda

Magyar labdarúgó-válogatott: Több millióan a csapat mögött 

A cím túlzó lehet, ugyanakkor amennyiben egy sportoló elindul egy sorozatban, más célja, nem lehet, mint a végső győzelem. Ehhez persze fokozatosan kell haladni, előbb a csoportból továbbjutni, aztán talán lehet álmodozni. Nem először láthatnánk ehhez hasonló csodát –, Görögország, vagy Dánia sikere –, persze ehhez minden csillagnak megfelelően kell állnia. A keretet nézve minimum elmondható, hogy rendben vagyunk, a csapategység pedig, amely valószínűleg fontosabb, mint bármi más egy kontinenstornán, biztosan a legjobb a 24-es mezőnyben. Fontos, hogy a játékosok és a stáb – ismerve őket ez nem lesz jellemző – ne támasszon túlzó elvárásokat, az a szurkolók „feladata”. Az pedig, hogy Németországban fogjuk játszani a meccseinket, ne tévesszen meg senkit, nagybetűkkel: otthon leszünk! Nemzetközileg is ismerik a magyar szurkolókat, a Carpathian Brigade pedig a világ legjobb „zenekara”! Meggyőződésem, hogy az elmúlt évek sikereinek ellenére továbbra is sok gárda lenézi a mieinket, de sokszor láttuk már ennek mi a vége: „Stieber a tizenhatoson belül, lövés, gól! Gól! Eldőlt a mérkőzés! Bent pihen a labda a hálóban, Magyarország kettő, Ausztria nulla, győzelem!”, vagy „Fiola kapura tör, kapura tör, Fityó, gól! Gól! Fiola Attila góljával vezetünk a világbajnok ellen! Ugye micsoda felejthetetlen pillanatok? 

Nekünk szurkolóknak az a dolgunk, hogy együtt lélegezzünk a fiúkkal, és minden pillanatban segítsük őket, hiszen ilyen világklasszis „képességű” tizenkettedik játékosa egyik nemzetnek sincsen. Aztán „ha mindönki úgy tösz, ahogy tönni köll, akkó mindön úgy lössz, ahogy lönni köll”. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában