DVSC

2024.06.06. 19:54

Argentin gólvágó a Lokiban? - videóval

A támadó az utolsó két szezonjában 35-ször rezgette meg a hálót. Enzo Cabrerát a DVSC mezében videózták le.

Molnár Szilárd

Enzo Cabrera lehet a DVSC egyik kiszemeltje?

Forrás: AFP-archív

Talán véletlen lenne, hogy a támadót kereső DVSC mezében videózták le az argentin Newell's Old Boys 24 esztendős támadóját, Enzo Cabrerát? A szélsőként is bevethető Instagram-oldalára került ki a felvétel 24 órás sztoriban, ahogy a Loki dresszében edz hátán a 30-as mezszámmal és a Cabrera felirattal.

DVSC, labdarúgás, Loki, átigazolás, argentin, Enzo Cabrera
Enzo Cabrera a DVSC mezében edzett
Forrás: © Instagram

Támadót egészen biztos keres a DVSC

Természetesen ez a mez lehet csupán egy ajándék valamelyik ismerősétől,  a labdarúgás világában korántsem jelent biztos átigazolást, de az, hogy a Loki dekraráltan támadót keres, illtve másfél hónapja Hayk Hovakimyan, a DVSC sportigazgatója Cipruson járt szakmai ügyben, akár azt is jelentheti, hogy a 175 cm magas argentint is monitorozza a klub.

DVSC, labdarúgás, Loki, átigazolás, argentin, Enzo Cabrera
Enzo Cabrera a DVSC feliratozott mezében
Forrás: © Instagram

Álomszerűen indult a karrierje

Enzo Cabrera karrierje az argentin Newell's Old Boys-ban kezdődött. 2017-ben hívták fel az első csapat keretébe.

Az élvonabeli debütálása meseszerűem alakult: még nem volt 18 esztendős, amikor a Club Olimpio elleni győztes hazai bajnokin becserélték az utolsó 26 percre, és Cabrera adta második találat előtt a gólpasszt.

Abban a szezonban 13-szor lépett pályára a legjobbak között, ám a folytatás nem alakult ilyen jól a klubjában, az elkövetkező három szezonban leginkább a kupában számítottak rá, így egyelőre megakadt 15 argentin bajnokinál. 2021-töl kölcsönévek következtek a karrierjében: először a spanyol negyedik vonalban szereplő CF Intercityhez került, majd a máltai élvonalbeli Brirkirkarához, végül a ciprusi első osztályú Etnikoshoz. Utóbbi két klubjához magával vitte a góllövőcipőjét is: a máltaiaknál 17-szer, míg a ciprusiaknál 18-szor rezgette meg a hálót.

A Transfermarkt által 600 ezer euróra taksált labdarúgónak május 31-én lejárt a szerződése az Etnikosnál, ám arról nincs információ, hogy  a Newell's Old Boys együttesénél meddig szól a kontraktusa.

Cabrera statisztikája:

  • Newell's: 32 meccsen 1 gól, 1 gólpassz
  • Intercity:  31 meccsen 4 gól 
  • Birkirkara FC 30 meccsen 17 gól, 5 gólpassz
  • Ethnikos 39 meccsen 18 gól, 6 gólpassz

Íme egy összeállítás Cabrera ciprusi szezonjából:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában