Tenisz

2024.04.18. 19:03

Marozsán és Fucsovics meccsén is borult a papírforma

Haon.hu

Marozsán Fábián

Forrás: Lengyel Viktória-archív

A két legjobb magyar teniszező egyaránt ATP-torna-nyolcaddöntőt vívott csütörtökön. Marozsán Fábián Barcelonában az argentin Facundo Díaz Acosta ellen lépett pályára, Fucsovics Márton Bukarestben az holland Tallon Griekspoor ellen játszott. Papíron Fucsovics meccse ígérkezett nehezebbnek a top 30-as Griekspoor ellen, viszont Marozsán sem mehetett biztosra a balkezes salakspecialista ellen, írja a Magyar Nemzet.

Estoril, 2024. április 5.Fucsovics Márton a norvég Casper Ruud ellen játszik az estorili tenisztorna negyeddöntõjében 2024. április 5-én. Fucsovics két játszmában kikapott a címvédõ és elsõ kiemelt Ruudtól.
Fucsovics Mártonnak meggyűlt a baja a romániai időjárással, de végül továbbjutott (Fotó: MTI/EPA-LUSA/Rodrigo Antunes)

A Hajdúszoboszlói SE klasszisa a Németország elleni Davis-kupa-párharc előtt is beszélt arról, hogy nem szeret balkezesek ellen játszani, s akkor Tatabányán ki is kapott Dominik Köpfertől. Ráadásul Díaz Acosta elmondhatja magáról, amit Marozsán egyelőre még nem: ATP-tornagyőztes, idén februárban hazai pályán, Buenos Airesben szerzett trófeát, természetesen salakon.

Marozsán francia játékossal készült

– Edzettem az elmúlt napokban a francia Ugo Humbert-rel, aki szintén balkezes, és a meccs előtt is balkezes beütőpartnerem lesz – árulta el felkészüléséről a meccs előtt Marozsán.

A magyar teniszező jól kezdett, 6:3-mal szettelőnybe került Díaz Acosta ellen, az argentin azonban szintén 6:3-mal kiegyenlített. Sőt, a döntő játszmában Marozsán korán brékhátrányba került, s végül 6:1-re kikapott, így nem jutott be a negyeddöntőbe.

Fucsovics triplázott Griekspoor ellen

Bár Tallon Griekspoor jelenleg sokkal jobban áll a világranglistán (25.), mint Fucsovics Márton (82.), a magyar játékosnak jó emlékei lehettek a hollandról. Két éve Rotterdamban keménypályán, majd tavaly Wimbledonban füvön is legyőzte, pedig utóbbi meccset már Griekspoor várhata kiemeltként.

Ezúttal salakon csapott össze a két teniszező, s ahogy tavaly Wimbledonban, most Bukarestben is megnehezítette a dolgukat az eső. A meccs délelőtt helyett délután kezdődött, majd félbe is szakadt, a kényszerszünet után azonban Fucsovics sokkal gyorsabban vette fel a ritmust, mint ellenfele, megnyerte a hajrájában félbeszakadt első játszmát (7:5), majd a második szett elején kétszer is brékelt.

Innen már nem tudott fordítani a bukaresti verseny második kiemeltje, a magyar játékos 7:5, 6:1-re nyert. Fucsovics Márton immár mindhárom borításon legyőzte Griekspoort, és Estoril után idei második salakpályás ATP-versenyén is bejutott a legjobb nyolc közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában