Torna

2024.04.16. 05:40

Szilágyi Nikolett döntőbe jutott felemáskorláton

Örömteli hír még, hogy a DEAC tornásza benne van az Európa-bajnokságra készülő válogatott bő keretétben.

Haon.hu

Szilágyi Nikolett

Forrás: DEAC-archív

Az elmúlt hétvégén Budapesten rendezték a 28. Matolay Elek Női Nemzetközi Emlékversenyt. A kétnapos viadal első napján, szombaton az egyéni összetett és csapatverseny kategóriákban hirdettek eredményt, vasárnap pedig a szerenkénti döntőknek adott otthont a Központi Tornacsarnok, írta a deac.hu oldal

A DEAC tornászának, a sérülésből lábadozó Szilágyi Nikolettnek felemáskorláton sikerült a döntőbe jutnia, miután a selejtezőt a negyedik helyen zárta. A fináléban két finn, két spanyol és két magyar tornász küzdött a végső sikerért. Ezen a szeren nagyon szoros küzdelem alakult ki, és végül szlovák siker született Sara Surmanova révén, aki 11.600 ponttal vehette át az aranyérmet. Szilágyi Nikolett sajnos lemaradt a dobogóról, 11.300 ponttal a negyedik helyen végzett, de azt figyelembe véve, hogy még mindig nem épült fel teljesen, ez is dicséretes teljesítmény. Külön érdemes megemlíteni, hogy tornászunk egy új gyakorlatot mutatott be, amelyet mindkét napon sikerült végigcsinálnia, picike tartáshibával.

Tatán találkoznak

Örömteli hír még, hogy a verseny után Draskóczi Imre szövetségi kapitány kihirdette a május elején Riminiben rendezendő Európa-bajnokság bő keretét, amelyben szerepel Szilágyi Nikolett is. A válogatott tagjai jövő héten Tatán találkoznak, ott zajlik majd a felkészülés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában