Futsal

2024.03.11. 06:00

Az MVFC játékosa, Rafinha először a futsal válogatott keretében!

Az MVFC Berettyóújfalu csapatában futsalozó Rafinha személyében megvan a férfi futsalválogatott első honosított játékosa.

Haon.hu

Rafinha, az MVFC Berettyóújfalu

Forrás: Czinege Melinda

Férfi futsalválogatottunk hétfőtől szerdáig Telkiben edzőtáborozik, Sergio Mullor szövetségi kapitány 16 játékosnak küldött meghívót az összetartásra, írja az MLSZ oldala.

Először kerettag az MVFC Berettyóújfalu brazil származású játékosa, Rafael Henrique de Silva, vagy ahogy mindenki ismeri: Rafinha, aki nemrégiben magyar állampolgár lett, és miután már hetedik éve Magyarországon futsalozik, nincs akadálya annak, hogy a válogatottban is szerepelhessen.

Szlovákiai torna

Rajta kívül Bíró Attila és Szabó Lajos is első alkalommal kapott meghívót Sergio Mullor szövetségi kapitánytól, de csak utóbbi számít újoncnak, mert a Kecskemét játékosa korábbi években már szerepelt a nemzeti csapatban.
– Mindössze három napot tudunk együtt gyakorolni, de ebben a rövid időben is igyekszünk tovább gyakorolni a játékunk alapelveit, ezúttal elsősorban a nyomás alatti védekezést és a pozíciós támadójátékot. Áprilisban egy szlovákiai tornán vesz részt a csapat, a mostani edzések már a következő összetartásunkhoz is jó alapot adhatnak.

Három új játékost is meghívtam a keretbe, mert szeretném, ha hosszú távon még nagyobb merítési lehetőség állna rendelkezésre, ehhez pedig szükség van arra, hogy a bő keret minden tagja tisztában legyen a válogatottnál támasztott elvárásokkal

– mondta az mlsz.hu-nak Sergio Mullor.

A válogatott kerete:
Kapusok:
Alasztics Marcell (Haladás VSE)
Gémesi Gergő (Újpest-220Volt)
Faragó Ádám (DEAC)

Mezőnyjátékosok:
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)
Nagy Kevin (MVFC Berettyóújfalu)
Bartha Balázs (Nyírbátori SC)
Szentes Bíró Tamás (NyírbátorI SC)
Lux Gábor (1. Futsal Club Veszprém)
Hadházi Sándor (Haladás VSE)
Rutai Balázs (Haladás VSE)
Dorogi Benjámin (1. Futsal Club Veszprém)
Rafael Henrique de Silva (MVFC Berettyóújfalu)
Bíró Attila (SG Kecskemét Futsal)
Kajtár Mátyás (SG Kecskemét Futsal)
Szabó Lajos (Á Stúdió Nyíregyháza)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában