Triatlon

2024.03.02. 09:23

A világbajnokságot célozta meg a debreceni Dobi Gergő

A DSI Debrecen sportolójánál jó eredményeket mutattak az év végi és év eleji tesztek, valamint felmérések is.

Haon.hu

Dobi Gergő nagy tehetség

Forrás: DSI Debrecen

A 2023-as esztendőben is keményen dolgozott, fejlődése töretlen, idén pedig komoly kihívások várnak Dobi Gergőre. A sportoló a dsidebrecen.hu-nak elmondta, hogy tavaly az év végi pihenő egy sérülés miatt hosszabbra sikerült a tervezettnél, viszont mikor el tudta kezdeni az edzéseket már rövid idő elteltével elég jó formában érezte magát.  

Jó eredményeket mutattak az év végi és év eleji tesztek, felmérések is. Január végére már megközelítettem az előző versenyidőszakok szintjét. Ezért sem okozott problémát mikor kiderült, hogy Új-Zélandon kezdhetem a 2024-es szezont február végén.

– A verseny előtti felkészülést Cipruson végeztem édesapámmal és a válogatott tagjaival. Sajnos a tábor második hetében lebetegedtem, így két nap kihagyás után tudtam folytatni a felkészülést. Innen utaztam tovább Napier városába, ahol elvégeztem a verseny előtti utolsó edzéseket. A korai időpont miatt még aznap sem volt az az érzésem, hogy egy világkupán kell rajthoz állnom, sokkal inkább egy edzőtábor hangulatom volt. Ennek ellenére nagyon jól sikerült. Elégedett voltam az úszással, bár nem tudtam úgy elkezdeni ahogy szerettem volna, de a végére jó pozícióba sikerült felúsznom – fogalmazott Dobi Gergő.

A világ legjobbjai között

Dobi Gergő a klubja honlapjával azt is megosztotta, hogy kerékpáron végig jól érezte magát, és kipihenten kezdhette meg a futást, ahol magát is meglepve tartani tudta a tempót az élmezőnnyel.

– A futás első fele jól sikerült, a végére azonban folyamatosan távolodtam az elejétől így a mezőny sűrűsége miatt a 17. helyen értem célba, ami egyébként a felnőttek között az eddigi legjobb eredményem. 

Másnap a magyar mix-váltó tagjaként a 6. helyen végeztem. Összességében ez mindenképpen egy biztató eredmény a jövőre nézve és remélhetőleg a versenyszezonra még erősebb leszek. Most megy tovább a felkészülés, edzőtáborok következnek és májusban folytatódik a szezon. Idén az elsődleges cél az U23-as világbajnokság, és emellett a világranglistán való előrelépés

 – zárta gondolatait a tavalyi eredményei miatt idén már „olimpiai A-kerettagú” Dobi Gergő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában