Vívás

2024.03.16. 16:34

Újabb hasznos verseny Battai Sugár mögött

A DEAC vívója folyamatosan készül az olimpiára.

Haon.hu

Battai jó ütemben halad az olimpia felé

Forrás: DEAC-archív

Közel egy évvel ezelőtt kezdődött, és a hétvégén zárul vívásban az olimpiai kvalifikációs sorozat. Mivel a magyar női kardválogatott már kiharcolta a részvételt, a belgiumi Sint-Niklaas városában rendezett világkupán a cél az volt, hogy a listán jelenleg második helyen álló együttes lehetőleg megőrizze a kedvező pozíciót. Ez azért fontos, mert ezen rangsor alapján párosítják majd a párizsi olimpián a csapatokat, és korántsem mindegy, kivel kerül össze a kvartett a negyeddöntőben – írta a deac.hu. 

Győzött a rutin 

Battai Sugáron mindenesetre nem múlt semmi, pénteken, az első napon hibátlanul teljesítette a csoportkört, ami rögtön a 64-es főtáblára repítette. Szombaton, az egyenes kiesési szakaszban az algériai Zohra Nora Kehli ellen lépett pástra a DEAC vívója, és magabiztos teljesítménnyel 15:7-es győzelmet aratott. A nyolcaddöntőért folytatott küzdelemben Martina Criscióval nézett farkaszemet Dávid László tanítványa. Az ellenfél 2017-ben tagja volt a világbajnok olasz kardcsapatnak, ezen kívül a korábbi években Grand Prix- és világkupagyőzelmei vannak, szintén csapatban. Kettejük csatáját végül a 30 éves itáliai nyerte 15:11-re, így ő folytathatta a nyolcaddöntőben, Sugi pedig a 20. helyen zárt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában