Kézilabda

2024.02.11. 15:00

Jovovics Jovana: Megálmodtam, hogy legyőzzük a Győrt!

A Loki átlövője érezte, hogy neki kell ellőnie a labdát az utolsó támadásnál.

Molnár Szilárd

Jovovics Jovana (középen) szerezte a mindent eldöntő gólt

Forrás: Molnár Péter

Tovább tart a DVSC Schaeffler csodája a Bajnokok Ligájában, hiszen a piros-fehérek egy újabb fantasztikus bravúrt bemutatva 29–28-ra legyőzték a többszörös BL-győztes Győrt a Hódosban szombat este. A csata végig kiélezett volt, jellemző, hogy legfeljebb két góllal tudtak ”elhúzni” egymástól a csapatok. Ahogy telt az idő, érződött, hogy szombat este akár valami sokáig emlékezetes élmény részesei lehetnek a meccs nézői, és szerencsére így is lett, Jovovics Jovana utolsó pillanatos góljánál valósággal felrobbant a csarnok, a csalódott győrieket kivéve egy emberként ünnepelte mindenki az újabb diadalt.
A mérkőzésen sajnos történt egy szomorú momentum is, a második félidőben egy támadásnál az addig kiválóan játszó Hámori Konszuéla megsérült, ölben kellett levinni a pályáról. A klub tájékoztatása alapján a vasárnap délelőtt elvégzett MR-vizsgálat megerősítette, hogy az eddig kiváló szezont futott játékos jobb térdében elszakadt az elülső keresztszalag, akire így műtét, majd rehabilitáció, összesen mintegy tíz hónapos kényszerpihenő vár majd.

Előre léptek

A találkozó utáni sajtótájékoztató előtt látszott, hogy mind Szilágyi Zoltán vezetőedző, mind Jovovics még a történtek hatása alatt voltak. A szakember nem titkolta, büszke tanítványaira.
– Nagyon örülök a győzelemnek, és büszke vagyok a lányokra! – hangsúlyozta. – De felhőtlenül akkor lennék boldog, ha Hámori Konszuéla sérülése nem volna súlyos. Nagyon kemény és magas színvonalú mérkőzést játszottunk a győriekkel, mindkét gárda mindent megtett, ami tőle telt, hatalmas iramot diktált.

Amiben előrébb léptünk az előző hetekhez képest, hogy mentálisan talán erősebbek vagyunk.

Az ehhez hasonló meccseken többször volt már lehetőségünk meglepetésre, akkor vagy a rutintalanságunknak vagy a pechünknek köszönhetően nem sikerült. Az utóbbi időben jobban elhisszük azt, hogy képesek vagyunk ezekre a bravúrokra, és ezért külön dicséret a lányoknak – értékelt a Loki mestere.

loki-dvsc-schaeffler-haon-sport-hajdu-bihar-debrecen-kezilabda-debreceni-vsc-bajnokok-ligaja-gyor-jovovics-jovana-szilagy-zoltan
Szilágyi Zoltán, a DVSC Schaeffler vezetőedzője
Forrás: Molnár Péter

Csapatmunka volt

A mindent eldöntő Jovovics Jovana a Haonnak elmondta, egész héten érezte, hogy valami nagy dolgot vihetnek végre a kisalföldiek ellen. – Megálmodtam, hogy nyerünk! Emlékszem, egy éve, még a sérülésem előtt kihagytam egy meccslabdát a kisalföldiek ellen, ezért különösen örülök, hogy egy ilyen fontos szituációban segíthettem a gárdának. A siker igazi csapatmunka volt, az edzéseken rengeteget gyakoroltunk, és tudtam, hogy ennek ki kell majd jönnie. Ez az eredmény is mutatja mire vagyunk képesek, ezen az úton kell tovább mennünk. Senki sem legyőzhetetlen, hinnünk kell benne, és bebizonyítani magunknak, valamint a drukkereinknek is. 

Valahogy egész héten éreztem, hogy meglehet a bravúr, mert mostanában nagyon egyben vagyunk. Nekünk nincsenek sztárjaink, de mi megoldjuk így is!

Az utolsó időkérésnél elhangzott, hogy csináljuk azt, amit eddig, és a végén ha szükséges, Vámos Petra menjen egy az egyezni. Ám én éreztem, a fáradtság miatt ezúttal nem biztos, hogy meg fogja tudni csinálni, ezért megragadtam a labdát, és úgy voltam vele, ellövöm én. Tudtam, ha nem megy be marad az iksz, de valahogy biztos voltam benne, gól lesz belőle. Amikor láttam, hogy bent van, az valami csodálatos volt – mosolygott az átlövő.

Zárás a svédek otthonában

A debreceni lányok ezzel a sikerrel véget vetettek egy rossz sorozatnak, ugyanis ezelőtt több mint másfél évtizede, 2008. október 22-én nyertek a Győr ellen, akkor 24–22-re győztek a Hódosban. A DVSC 13 forduló után 13 ponttal áll a Bajnokok Ligájában, és jó esélye van akár az ötödik helyre is az A csoportban. A piros-fehérek legközelebb a svéd bajnok IK Sävehof otthonában lépnek pályára, méghozzá vasárnap 16 órától.

A tények
Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 13. forduló
DVSC SCHAEFLLER–GYŐRI AUDI ETO KC 29–28 (14–14)
Hódos Imre Rendezvénycsarnok, 2000 néző. V: Prastalo, Balvan (bosnyákok)
DVSC: Gabriel – Grosch 1, Hámori 2, Füzi-Tóvizi, Planéta 3, Vámos P. 4, Petrus 4, Csere: Bartulovic (kapus), Kácsor 4, Töpfner 4 (3), Hornyák D., Haggerty 2, Jovovics 5, Csernyánszki, Kelemen D. Vezetőedző: Szilágyi Zoltán.
Győr: Sandra Toft – Győri-Lukács 2, Rju Un Hi 3, S. Oftedal 2, Brattset Dale 1, V. Kristiansen 3 (1), Szöllősi-Schatzl 2. Csere: Solberg-Östhassel (kapus), Haugsted, Nze Minko 6, Blohm 1, De Paula 4, Broch, Fodor Cs. 1, Hovden 3. Vezetőedző: Ulrik Kirkely.
Az eredmény alakulása: 5. perc: 2–3. 15. p.: 7–6. 23. p.: 11–11. 35. p.: 18–16. 44. p.: 21–21. 50. p.: 23–25. 57. p.: 27–26.
Kiállítások: 2, illetve 6 perc.
Hétméteresek: 3/3, illetve 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában