Röplabda

2024.02.23. 12:38

Fontos DEAC-siker Budapesten

A debreceniek nagyot küzdöttek a találkozón.

Haon.hu

A debreceniek mindvégig jól küzdöttek

Forrás: DEAC-archív

A DEAC férfi röplabdacsapata csütörtök este a MAFC otthonában játszott bajnokit. Fodor Antal tanítványai az előző két fordulóban a Pénzügyőr és a TFSE csarnokában is nyertek, így abban bíztak, hogy folytatódik a budapesti sikerszéria – írta a deac.hu. 

A találkozó elején egyik csapat sem tudott nagy előnyre szert tenni, aztán egy 4:0-s sorozattal elléptek a debreceniek (9:13). A hajrában Willian és Remete László pontjával kerültek közelebb a cívisvárosiak a szettgyőzelemhez, aztán a játékrészt Pavliuk zárta le (18:25). A második játékrészt a hazaiak indították jobban, többek között Oláh két ászának köszönhetően 8:1 szerepelt a kijelzőn. Nem sokkal később Reyes két kiváló nyitásával már tízre duzzadt a hátrány (15:5). Ezt követően sem tudott felzárkózni a DEAC, így ezt a periódust simán behúzták a fővárosiak (25:15). 

Lezárták a meccset 

A harmadik felvonás első perceiben eléggé akadozott a budapestiek játéka. A játszma derekán Willian jelentkezett egy ásszal. (8:13). A folytatásban nem lógott a levegőben a fordítás, emiatt a pontszerzés biztossá vált (19:25). A negyedik etap újabb fordulatot tartogatott, hiszen főleg a házigazda akarata érvényesült, ebből kifolyólag eléggé kinyílt az olló (15:10). 

A végjátékban többek között Bakóczy András kitűnő nyitásának is hála felzárkóztak a debreceniek, ám a különbséget már nem sikerült eltüntetni (25:22). Az ötödik szettben mindkét oldalon bőven akadtak hibák, a DEAC-nál kevesebb megingást jegyezhettünk fel, emiatt úgy festett, hogy nyerhet a Debrecen.

Végül Remete László egy ásszal tett pontot a találkozó végére (10:15). 

A DEAC nem sokat pihenhet, mivel vasárnap a címvédő Kaposvárt fogadja a DESOK-ban. 

A tények 

Extraliga 

MAFC-BME-DEAC 2:3 (18:25, 25:15, 19:25, 25:22, 10:15)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában