Kézilabda

2024.02.19. 11:23

Szilágyi Zoltán: Nem matekoztunk, győzelemmel szerettük volna zárni a csoportkört

A DVSC Schaeffler magabiztos győzelmet aratott a Savenhof ellen.

Orosz Krisztofer

A debreceniek trénere elégedetten értékelt

Forrás: Napló-archív

A debreceni kézis lányok vasárnap Svédországban vizitáltak, ahol az addig pont nélküli Savenhof látta őket vendégül. A Lokinak egyszerű volt a matek: amennyiben győznek, a csoport ötödik helyén lépnek tovább, s a BL-címvédő Vyperssel mérkőznek az egyenes kieséses szakaszban. Vámos Petráék ennek megfelelően kezdtek, az első percektől igyekeztek érvényesíteni akaratukat. A félidőben így magabiztos Vasutas-előnnyel vonultak az öltözőbe a csapatok. A fordulást követően sem engedett ki a DVSC Schaeffler, folyamatosan 4-5 gólos előnyben kézilabdáztak a hajdúsági lányok. A végére teljesen felőrölte a házigazdát Szilágyi Zoltán csapata, s többek között Csernyánszki és Szabó Nina vezérletével 36–27-re megnyerték a meccset. 

A debreceniek trénere, Szilágyi Zoltán a lefújást követően a Sport 1-nek elmondta, nem úgy mentek fel a pályára, hogy kivel szeretnének játszani a folytatásban, mindenféleképpen győzni szerettek volna. – Többször elmondtam már, számunkra hatalmas lehetőség a Kézilabda Bajnokok Ligája. 

Ha belegondolunk abba, hogy 15 pontot szereztünk, magáért beszél. Az első mérkőzést pont a Savenhof ellen vívtuk, ahhoz képest ez egy nagyon magabiztos siker volt. 

Debrecenben akkor három góllal nyertük, most simább volt. Magán az eredményen is látszódik a fejlődés, plusz az is, hogy mi is BL szintű gárda vagyunk. 

Sokat fejlődtek 

„Büszke vagyok a lányokra” – hangzott el a cívisvárosi tréner szájából, aki kiemelte: külön örömteli számára, hogy látszódik a fejlődés csapata játékán. – Titkon abban bíztunk, hogy csapat és egyéni szinten is fel tudunk majd nőni a feladathoz. 

Szerencsére ez több játékelemben látszódik, jobb lett a lerohanásunk, keményebb a védekezésünk és eredményesebbek a támadásaink. Sokkal felszabadultabbak a lányok, főleg, hogy teher nélkül vágtunk neki ennek a sorozatnak.

Úgy érzem, sikerült kihoznunk magunkból a maximumot. Remélem, ilyen lesz a folytatás is – zárta a szakember. 

Szilágyi Zoltán végezetül elmondta, nagy ünnep lesz számukra, hogy az aktuális BL-győztes Vipers látogat majd a Hódosba, ám ott sem feltartott kézzel fognak pályára lépni, sőt. 

A tények: 

IK Savenhof (svéd)–DVSC Schaeffler 27–36 (14–18) 

Partille Arena, 198 néző. V: Fukala, Mohyla csehek) 

Savenhof: Bundsen – Rehnberg, Kylberg 4, Granat, Blomst 2, L. Jensen 3, Ernelind. Csere: Linder, Bergfeldt (kapusok), Stankiewicz 12, Koppang 4 (2), Wikfors, Landberg, E. Andersson. Edző: Jesper Östlund, Sembe 2. Edző: Jesper Östlund 

DVSC: Gabriel – Grosch, 3 SZABÓ N. 4, Vámos P. 2, Haggerty 1, Kácsor 2, Petrus 1. Csere: Bartulovic (kapus), Planéta 1, Hornyák D. 1, Füzi-Tóvizi 4, Töpfner 8(7) Vámos M. 2, Jovovics 3, Csernyánszki 4, Johansson. Edző: Szilágyi Zoltán 

Az eredmény alakulása: 7. perc: 3–3. 15. p.: 7–8. 22. p.: 9–14. 41. p.: 18–24. 47. p.: 19–26. 58. p.: 24–34. 

Kiállítások: 10, ill. 14 perc 

Hétméteresek: 4/2 ill.7/7
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában