Hétvégi verseny

2024.02.16. 12:14

Kozák Lucáért is szoríthatunk a nyíregyházi fedett pályás ob-n

A DSI Debrecen sportolója is ott lesz a hétvégi versenyen, ahol

Haon.hu

Kozák Luca is rajthoz áll Nyíregyházán

Forrás: MW-archív

A hétvégén Nyíregyházán rendezik az 50. fedett pályás országos atlétikai bajnokságot, amelyen a világbajnoki csapatba kerülés is a cél.

Amint Scheidler Géza sportszakmai igazgató az MTI-nek február elején elmondta, akár hét-kilenc fős is lehet majd a magyar küldöttség. Kvalifikációval rendelkezik a gátas Kozák Luca és Kerekes Gréta, a többpróbázó Krizsán Xénia és Szűcs Szabina. Vb-indulást érő helyen áll Takács Boglárka, aki február 7-én 60 méteren országos csúcsot futott (7.21 mp), valamint 60 méter gáton Szeles Bálint.

A fedett vb-nek március 1-3. között Glasgow ad otthont.

Az országos bajnokság nagy presztízzsel bír, egy nagyon jó pályán, Nyíregyházán kerül megrendezésre. Az ob-val zárul a fedett pályás vb kvalifikációs periódusa, így ott mindenki a legjobb formáját szeretné majd mutatni. Bízom benne, hogy országos csúcsoknak is örvendezhetünk majd, és több számban is komoly verseny várható

- nyilatkozott Scheidler Géza, aki kiemelte az idén is remek formában versenyző Molnár Attilát, jelezve, a 400 méteren olimpiai kvótás futó képes lehet a 45.9 másodperces vb-szint teljesítésére.

A magyar szövetség honlapja szerint a legjobbak közül leadta nevezését

Molnár Attila mellett a gátfutó Kozák Luca, a 400-as Kéri Bianka, a január végén 3000 méteren országos csúcsot (7:47.42 p) elért Palkovits István, valamint a távolugró Lesti Diána, Bánhidi-Farkas Petra és Nguyen Anasztázia.

Az ob szombaton 14.30-kor kezdődik, vasárnap 12.55-kor folytatódik a Nyíregyházi Atlétikai Centrumban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában