Kosárlabda

2024.01.10. 13:04

Sorsoltak a Magyar Kupában, a DEAC-ra kőkemény csata vár

Mócsán Bálinték a Final Fourba kerülésért az Olajbányásszal néznek szembe.

Haon.hu

A debreceniek a Falco Szombathely-Alba Fehérvár párharc győztesével csak a döntőben találkozhatnának

Fotó: Napló-archív/Molnár Péter

Kedd délután az M4 Sport Kosárlabda Magazinjában kisorsolták a 2024-es Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa negyeddöntős párosításait. A DEAC január 24-én, az NHSZ-Szolnoki Olajbányász otthonában lép pályára az áprilisi Final Four-ba kerülésért – számolt be róla a klub honlapja.

Mint ismert, Andjelko Mandics legénysége a nyolcadik helyen zárta az alapszakasz első körét, így az már a sorsolás előtt eldőlt, hogy a cívisvárosiak idegenben lépnek majd pályára a Magyar Kupa egymérkőzéses negyeddöntőjében. 

A debrecenieket negyedikként húzta ki a kalapból a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára, Bodnár Péter, ebből kifolyólag Mócsán Bálinték utoljára kaptak ellenfelet, méghozzá a kilencszeres kupagyőztes NHSZ-Szolnoki Olajbányász csapatát.

A hajdúságiak látszólag a kedvezőbb ágra kerültek, hiszen továbbjutásuk esetén a Zalakerámia-ZTE KK-NKA Universitas Pécs párosítás győztesével ütköznének majd meg az elődöntőben, ezáltal a fináléig biztosan elkerülnék a jelenlegi mezőny két gigásza, a címvédő Falco-Vulcano Energia KC Szombathely és az Arconic-Alba Fehérvár párharcának nyertesét. A Final Four-t április 6-7-én rendezik meg, a helyszínről várhatóan az MKOSZ január 30-i elnökségi ülésén születik döntés.

A 2024-es Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa negyeddöntős párosításai:

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely-Arconic-Alba Fehérvár

EGIS Körmend-SZTE-Szedeák

Zalakerámia-ZTE KK-NKA Universitas Pécs

NHSZ-Szolnoki Olajbányász-DEAC

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában