Ökölvívás

2024.01.20. 15:48

Bernáth Attila aranyérmes a Bocskain! - fotókkal

Szépen kibokszolta kazah ellenfelét.

Tóth Huba Elemér

Bernáth Attila öröme határtalan volt

Forrás: Molnár Péter

A férfiak döntőit rendezték a 68. Bocskai István Ökölvívó Emlékverseny záró, szombati napján. Az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban felállított ringben 12 párban léptek szorítóba a finalisták, ebből hétben volt érdekelt magyar versenyző.
Szerencsére köztük volt a DVSC Boxing 51 kg-os klasszisa, Bernáth Attila is. A helyiek kedvence a második párban bokszolt, ellenfele a kazah Danit Sabiyal volt. Nagy iramban kezdtek a felek, az ázsiai próbált jönni előre, de Bernáth kifogta a szelet a vitorlájából. Mindkét harcos vitt be tiszta találatokat az egál szagú első menetben.

A második menetben egyértelműen Bernáth Attila  vitte a prímet, szépen hajolgatott, ha kellett pedig fent volt a fedezéke, és abból osztotta villámgyors csapottakkal a kazahot.

A záró etapban is nagy volt az iram, a két bunyós mindent beleadott. Érzésünk szerint ebben a szakaszban is Bernáth akarata érvényesült, de ami még fontosabb, a bírók szerint is, így a debreceniek kitűnősége súlycsoportjában megnyerte a Bocskait!

Bernáth Attila a trófeát és az aranyérmet a negyedik kör utáni díjkiosztón vehette át, előtte pedig a Haonnak is nyilatkozott. – Az első menetben nagyon jól éreztem magam, pontosan azt kaptam, amire készültem. A második részben elkezdtem fáradni, és azt már csak 3:2-re tudtam hozni, a záró etapot pedig sajnos elveszítettem, amely betudható annak is, hogy nem voltam százszázalékos állapotban – gondolt vissza a győztes meccsre Bernáth Attila, aki azt is megfogalmazta mit jelent számára a debreceni torna.  

Nagyon sokat jelent, hogy a Bocskai István Ökölvívó Emlékversenyen is megmutathatom a tudásom egy remek közönségnek. Hihetetlenül jó érzés tölt el, hogy a családom is a helyszínen van, és a közönség több mint fele engem biztatott. Köszönöm mindazoknak, akik szurkoltak nekem, nagyon sok energiát adtak!

A DVSC Boxing versenyzője azzal zárta, hogy a következő versenye Spanyolországban lesz, ahol fő magyar riválisával, Szaka Istvánnal küzd meg az olimpiai kvalifikációs torna indulás jogáért. 

További magyar-kazah csaták

A hajdú-bihari szemszögből fő mérkőzést követően az 54 kg-osok versenyében a tapasztalt Virbán Gábor lépett a ringbe, aki mindhárom menetben dinamikusabbnak és pontosabbnak bizonyult a kazah Muratuly Kenzhénél, így egyhangú pontozással nyert. A harmadik magyar–kazah csatát az 57 kg-os súlycsoportban láthattuk. Bár a magassági fölényben lévő Veres Rolandnak is voltak szép megmozdulásai, a rendkívül erős Serikbay Assylzhannak több tiszta találata volt, ezért jobban megérdemelte az aranyérmet.

Kovács Kruzitónak sem sikerült legyűrni ázsiai ellenfelét, Zhexen Biibarst, és meglepetésre a már párizsi olimpiára készülő Kovács Richárd is kikapott a szintén kazah Zeiluinov Yertugától. 

Ukránok ellen is

A 67 kg-os döntőben a 19 esztendős Buza Rafael sem bírt az ukrán Aliiev Elvinnel, akinek honfitársa, a tavaly egyedüliként ifjúsági- és felnőtt világbajnokságot is nyerő, 71 kg-os Yurii Zakhariev is sima sikert aratott a kazah Akkalykov Sabirzhan felett.

A színvonalas esemény két házi döntővel zárult. Az ifjúsági vb-bronzérmes Kiss Levente irányította a Sallai Márk elleni döntőt, de sérülést szenvedett az első menetben, így nem tudta folytatni a nehézsúlyú (92 kg) finálét. Az izgalmas 92+ kg-os ukrán csatában Hricsiv Olekszander rendesen osztotta a pofonokat, de Lovcsinszki Dimitro is megmutatta erejét, és a párharcból végül utóbbi bokszoló jött ki győztesen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában