Labdarúgás

2023.11.26. 11:30

Dzsudzsák Balázs: Van egy speciális bónuszunk, amiért nagyon hajtunk

A Loki első idegenbeli sikerét aratta a bajnokságban.

Orosz Krisztofer

Hatalmas gólt ragasztott a kapitány

Forrás: NS-archív

A DVSC szombaton este Zalaegerszegre látogatott az OTP Bank Liga 14. fordulójában. A 17 órától kezdődő találkozó előtt a Loki még nyeretlen volt idegenben az idei kiírásban. Ennek ellenére jobban kezdték a meccset Ferencziék, sorra dolgozták ki a helyzeteket. A gól azonban a hazai oldalon érkezett, Mance lecsúszott labdáját Croizet passzolta a kapuba. A fordulást követően hamar látszódott, a Vasutas mindent megtesz a fordítás érdekében. Nem is kellett sokat várni az egyenlítésre: Dzsudzsák Balázs a PSV-s korszakát idézve cselezett a bal lábára, majd lőtte ki a hosszú sarkot. Nem állt le a fehér mezes vendégalakulat, néhány perccel később a vezetést is megszerezték egy hazai öngóllal, így a DVSC 2–1-re legyőzte a ZTE gárdáját. 

Végig domináltak 

A lefújást követően a Loki szerb mestere, Szrdjan Blagojevics az M4 Sportnak úgy fogalmazott, számítottak rá, hogy nehéz összecsapás lesz, de úgy érzi, végig kontrollálták a mérkőzést. – Véleményem szerint a kezükben tartottuk a mérkőzést, bár az első félidőben kapituláltunk, de tudtuk kezelni a helyzetet. Talán akkor egy kis energia hiányzott, végül meg tudtuk csinálni. Mindkét játékrészben ugyanúgy játszottunk, de a másodikban sikerült a magunk javára fordítani az állást. A félidőben taktikailag nem volt szükségünk változtatásra. Úgy éreztem, mintha egy barátságos meccsen lennék. Több agresszivitás kellett, szerencsére a srácok is megértették – mondta. 

Motiváltak voltak 

A debreceniek kapitánya, Dzsudzsák Balázs egészen pazarul futballozott a ZTE ellen. Gólja mellett sok jó labdát adott a társaknak, s a mezőny egyik legjobbja volt. A válogatottsági-rekorder elmondta, nagyot küzdöttek a találkozón és örül az újabb sikernek. – Élesebben jöttünk ki a második félidőre. Éreztük, hogy a széleken meg tudjuk őket bontani. A gól egy begyakorolt figurából született, ám kellett hozzá némi szerencse. Mindenki a passzra számított, de a lövés mellett döntöttem, jól sült el. Nekem is fontos volt a találat, a Paks ellen nem jött ki a lépés. A többiek szekáltak is kicsit érte, de ez most fontosabb volt. Az első játékrészben is jól futballoztunk, de valóban edzőmeccs jellege volt, a másodikban azonban meglett a három pont – fogalmazott a kapitány, aki elárulta: van egy speciális bónuszuk, amiért különösen hajtanak. 

OTP Bank Liga 14. forduló 

ZTE–DVSC 1–2 (1–0) 

ZTE: Dombó – Lesjak, Várkonyi, Csóka, Bedi – Sankovic (Szalay 88.), Stefanos, Croizet, Sajbán (Huszti 81.) (Meschack 81.), Németh (Mim 69.) – Mance (Spoljaric 81.) Vezetőedző: Márton Gábor 

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Dreskovics, Lagator, Ferenczi (Mojzis 84.) – Loncsar, Manrique – Vajda (Oliveira 46.), Dzsudzsák (Romancsuk 84.), Domingues (Szécsi 74.) – Bárány (Tuboly 89.) Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics 

Gól: Croizet 1–0 (38. perc), Dzudzsák 1–1 (57. perc), Várkonyi 1–2 (öngól, 68. perc)


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában