Úszás

2023.11.01. 07:13

Hamarosan elstartol a debreceni úszó ob!

Senánszky Petrát már az első nap láthatjuk versenyezni.

Molnár Szilárd

Hamarosan rajtkőre áll a magyar úszóelit a Debrceeni Sportuszodában

Forrás: Czinege Melinda

Fotó: Agenturfotografin

Kilenc órától az előfutamokkal hivatalosan is megkezdődik a XIX. Rövidpályás Úszó Országos Bajnokság a Debreceni Sportuszodában. A megmérettetésen 38 egyesület 271 úszója ugrik vízbe szerdától szombatig. Nagy a tét, hiszen verseny után hirdetik ki a decemberi, bukaresti Európa-bajnokságon induló válogatott keretet. Közel 1400 rajtot láthatunk majd a négy nap során, ott lesz a mezőnyben a magyar úszósport szinte teljes krémje, köztük a hajdúsági klasszis Senánszky Petra, aki éremesélyesként száll harcba. 

A cívisvárost két klub, a DSI Debrecen (Senánszky Petra, Balogh Viktória, Kocsány Alexandra, Eitler Péter Patrik és Haba Balázs), valamint a Debreceni Aquasport Egyesület (Balázs Éva, Tóth Péter és Pethő-Tóth Ádám) képviselik az ob-n. Vármegyei kötődésű úszóként a vízbe csobban még Telegdy-Kapás Boglárka és Békési Eszter is.

A szerdai nyitónapon a 200 m vegyesúszás, a 100 m gyorsúszás (a hölgyeknél Senánszky Petrával a mezőnyben), 100 m mellúszás, az 50 m hátúszás előfutamai és döntői  szerepelnek a programban mindkét nemnek, valamint az 1500 m férfi gyorsúszás, a 4x100 m mix vegyesváltó, a 4x100 m mix gyorsváltó délelőtti és délutáni futamai.

Érdemes már 9 órától kilátogatni a sportuszodába, mert a déleőtti program ingyenes, és rengeteg úszósztárt láthat az ember. (Aki nem tud személyesen szurkolni, az a Magyar Úszó Szövetség Youtube csatornáján élőben követheti az előfutamokat) A 17 órától kezdődő döntőkre belépőjegyeket kell vásárolni. A belépés 6 éves kor alatt ingyenes, amennyiben a kis gyermek nem foglal el plusz ülőhelyet. A finálékat az M4 Sport közvetíti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában