Szép eredmény

2023.11.28. 11:58

Fényes sikert arattak a Flex-HD kiválóságai az Eb-n

A debreceni aerobikosok értékes tapasztalatokkal tértek haza az idei év fő versenyéről.

Tóth Huba Elemér

Kiváló teljesítményt nyújtottak a debreceni aerobikosok

Forrás: FLEX HD-archív

A törökországi Antalya adott otthont az Aerobik Európa-bajnokságnak november 17. és 19. között, ahol a debreceni Flex-HD SE kiválóságai junior és felnőtt korosztályban képviselték hazánkat. A cívisvárosiak közül Bányász Viktória pompás egyéni gyakorlatot mutatott be, azonban a döntőben kisebb bizonytalanság miatt egy hajszállal lemaradt a dobogóról, és végül a 4. helyen zárt. A debreceniektől Gyarmati Sophia és Bányász Viktória a junior trió tagjaként is remekelt, és rendkívül szoros csatában a 4. pozícióban végeztek. Felnőtt trió kategóriában György Renáta, Kovács Vivien, valamint Sipos Vivien kiválóan helytállt, és a mezőnyben újoncokként idei legjobb pontszámukkal a 8. helyen zártak. Az esemény végén született a legragyogóbb eredmény, hisz a nyolcfős Aerodance egység három Flex-HD-s versenyzővel (Goda Kamilla, Kovács Vivien, Ruzicska Vanessza) karöltve Európa-bajnok lett. 

Boldogan tértek haza 

A Flex-HD elnöke, Kovácsné Laurinyecz Julianna a világversenyt követően büszkén, ám vegyes érzelmekkel értékelt a Haonnak. – Örömteli, hogy az esztendő fő eseményén, az Európa-bajnokságon a magyar delegációnak ismét több Flex-HD-s versenyzője volt – kezdte. – A versenyre november 14-én indultunk, és 20-án érkeztünk haza, ezúton is köszönjük a város támogatását. 

Az már óriási fegyvertény, hogy a junioroknál és a felnőtt mezőnyben is minden egységünk döntőbe került.

Az utóbbi időben fiatalításon mentünk keresztül, boldog vagyok, hogy tartottuk a lépést a legerősebb nemzetekkel. Összességében várakozáson felül teljesítettünk, azonban kissé bosszantó, hogy több esetben is csak egy hajszálra voltunk az érem megszerzésétől – mondta. 

Maradandó élmények 

Az elnök azt is kiemelte, a lelátón különleges atmoszféra volt, hiszen a hazaiakat rengeteg szurkoló buzdította. Bár a versenyt gyönyörű helyszínen rendezték, a magyar küldöttség nem sokat látott a városból. – Aki egy ilyen rangos világversenyre elutazik, a napjaik nagy része edzésekkel, vagy versenyekkel telik. 

A minden igényünket kielégítő szállásunk a tengerparton volt, így a sportolók azért néhány órát tudtak lazulni. 

Mivel a sportcsarnokhoz a város másik végébe kellett utazni, a végtelenül kedves buszsofőrünk több útvonalon is ment, hogy minél többet lássunk. Sajnos az óvárosba már nem sikerült eljutnunk, de így is sok szép helyet csodálhattunk meg – gondolt vissza. 

Kovácsné Laurinyecz Julianna végül elmondta, hazajövetelét követően nem sokat pihenhetett, hiszen a december 17-én sorra kerülő egyesületi aerobic bálra készülnek. 

 

Az Európa-bajnokságon a Flex-HD küldöttségének tagjai voltak: 

Bányász Viktória JUN IW, JUN TR

Gyarmati Sophia JUN TR

Goda Kamilla SEN AD

György Renáta SEN TR

Kovács Vivien SEN TR, SEN AD

Ruzicska Vanessza SEN AD

Sipos Vivien SEN TR

Edző: Kovácsné Laurinyecz Julianna

Bíró: Kovács Judit

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában