Jégkorong

2023.11.17. 21:04

Elbukta az alsóházi rangadót a DEAC

A FEHA19 legyőzte az egyetemistákat, ezzel a debreceni gárda lecsúszott az utolsó helyre.

Haon.hu

”Padlót” fogtak a debreceniek

Forrás: DEAC/Derencsényi István

A közvetlen rivális, a tabellán az egyetemisták mögött elhelyezkedő FEHA19 érkezett a Debreceni Jégcsarnokba az Erste Liga legutóbbi fordulójában péntek este.
Az első kapura lövést Hetényi Zoltánnak kellett védenie, mindez nem okozott gondot a válogatott kapusnak. Ezt követően emberelőnyben veszélyeztetett a hajdúsági alakulat, de Novotnyék nem tudtak betalálni. 14:04 volt hátra, amikor ismét Hetényinek kellett rátenyerelnie a pakkra. Nem sokkal ezután Jakabfy Sámuel tüzelt, majd éppen őt küldték le két percre. Kissé meglepő volt a meccs irama, nem volt eldönthető, melyik gárda van fölényben. A harmadot egy Hetényi által bemutatott védés zárta le.
Strazdins veszélyes löketét kellett védenie a cívisvárosiak kapusának a második játékrész elején.

Nem sokkal később beütött a krach, Anze Zezelj értékesítette helyzetét, ezzel vezettek a vendégek, némileg meglepő módon.

A játékrész közepéhez közelítve ismét emberhátrányba került a DEAC, emiatt kőkeményen kellett védekeznie. Azonban ez nem akadályozta meg Mihalik Gergőt, aki majdnem egyenlített, de korongja célt tévesztett. Ez a harmad is nyögvenyelősre sikerült, holott a fehérváriak sem mutattak semmilyen extrát. Öt perccel a vége előtt Hetényinek kellett ismét szép védést bemutatnia, majd Hazeldien lőtte fejbe, ebből sem esett gól. Közben volt egy kettős emberhátrány is debreceni részről, de kivédekezték.

A harmadik etap mindkét együttes részéről feszülten kezdődött, bár bunyóig nem fajultak a szituációk. Jobbára a székesfehérváriak ostromoltak, a hazai együttes nem találta a ritmust. Az első tíz perc nem hozott még csak helyzeteket sem, bár a vendégektől Farkas igen elemében volt. Tizenkét perc volt hátra a játékrészből, amikor megint Hetényi Zoltánnak kellett védenie. Beindult a DEAC, Melnyicsuk kétszer is észnél volt és védett.

Kilenc perc volt vissza, amikor Dobos bevarrt egy szép gólt a hazai ketrecbe, ezzel már égett a ház…

Bucskin azonban nem hagyta, hogy nagyon kétségbe essenek a fekete-fehérek, négy és fél perccel a vége előtt egy szólót követően szépített!
A gól után szinte azonnal emberhátrányba került a Debrecen, Vasziljev ült ki két percre, ám kibekkelte ezt az időszakot. A végén Hetényit is levitték a hazaiak, de ez sem segített, a FEHA19 elvitte a pontokat Debrecenből – tudósított a DEAC honlapja.

Nincs megállás, vasárnap újra hazai pályán lépnek jégre Artyom Vaszjunyin tanítványai, mikor is az Újpesttel csapnak össze a Debreceni Jégcsarnokban 18 órától.

Erste Liga, alapszakasz
DEAC–FEHA19 1–2 (0–0, 0–1, 1–1)
Gól: Bucskin, illetve Zezelj, Dobos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában