Labdarúgás

2023.11.04. 14:25

A kezdeti rövidzárlat okozta a DVSC vesztét, 2–1-re győzött a Mezőkövesd – fotókkal

A Loki az első tíz percben két találatot kapott.

Orosz Krisztofer

Forrás: Kovács Péter / Nemzeti Sport

„Jó ebédhez jó szurkolást”, emlékezhetett a klasszikusra sok szurkoló, hiszen szombaton 12 óra 30 perckor Mezőkövesden játszott a DVSC. A Vasutas nem sokat pihenhetett a hétközi Győr elleni MOL Magyar Kupa-meccset követően. A cívisvárosiak idén már másodjára találkoztak a Borsod vármegyei együttessel. A bajnokság elején 1–0-ra a mezőkövesdiek vezettek a Nagyerdei Stadionban, de a Loki 3–1-re megnyerte a keleti rangadót. Szrdjan Blagojevics és Kuttor Attila sem változtatott az előző forduló kezdőcsapatán. 

A találkozót a fehér mezben játszó Loki kezdte, a vendég szurkolók hangja pedig a kezdő sípszótól hallatszódott. Az első percben Romancsuk tört előre, majd jöhetett az összecsapás első szöglete, de Dzsudzsák pontrúgása nem okozott problémát. Az 5. percben azonban jött a hidegzuhany:

Cseke hatalmas gólt ragasztott Megyeri kapujába (1–0).

Megfogta a Vasutast a gól, Molnár két minutummal később majdnem megduplázta az előnyt. Nem sokat kellett várni a másodikra:

Cseri ballal bombázott a Loki kapujába (2–0).

A cívisvárosi ultrák hangot is adtak elégedetlenségüknek. A 17. percben Piscitelli kapus adta el a labdát, Sztefan Loncsar elé pattant, aki hatalmas ziccerben elhibázta a lehetőséget. Kezdett éledezni a fehér mezes együttes, Dzsudzsák Balázs távoli szabadrúgása a kapufán csattant. Néhány pillanattal később Vajda húzott el a szélen, Bárány tette kapura a labdát, de nem alakult ki veszély. A 25. percben megtört a jég:

a DVSC mintaszerű kontra után Bárány Donát csodálatos fejesével szépített (2–1).

A folytatásban nyugodtabb volt a játék képe, valamelyest a vendégek voltak kezdeményezőbbek. Láthatóan frusztráltak voltak a hajdúságiak, Bódi Ádám reklamálásért kapott sárga lapot. David Babunszki néhány perccel az első félidő vége előtt félpályáról emelte rá Megyeri Balázs kapujára a labdát, de a Loki kapusa visszaért, és hárította a lövést. Az első játékrészben nem született több gól, így 2–1-es hazai vezetéssel mehettek a felek az öltözőbe. 

Semmi sem jött össze 

A második játékrészt a kék mezes hazaiak kezdték, Szrdjan Blagojevics pedig becserélte Vajda helyére Oliveirát. Magas fordulatszámon kezdte a második félidőt a Loki, Bódi volt a legaktívabb cívisvárosi. A Mezőkövesd teljesen hátrahúzódott, kontrákra rendezkedtek be a borsodiak. Az 54. percben Joao Oliveira kevergetett a szélen, Dzsudzsák elé tette a labdát, aki középre centerezett, Ferenczi pedig az oldalhálóba bombázott. Sztefan Drazsics megindulásaiban mindig ott volt a veszély, lendületesen futballozott az NB I. egyik legjobb csatára.

A debreceni szurkolók egy percre sem maradtak csendben, folyamatosan biztatták kedvenceiket.

A 67. minutumban Dusan Lagator is besárgult, így a találkozó hátralévő részében mindkét belső védője veszélyben futballozhatott tovább. Szrdjan Blagojevics ismét kettőt változtatott: Bévárdi és Manrique érkezett. Ahogy haladtak előre a csapatok, egyre magabiztosabban védekezett a Mezőkövesd. A 80. percben a második félidő legnagyobb helyzete maradt ki, Dzsudzsák Balázs durrantott az égbe. A végjátékban ismét elkezdhetett reménykedni a Loki, Pillárt állította ki a játékvezető.

Az emberelőnyt azonban nem sikerült kihasználni, a Mezőkövesd 2–1-re megverte a Lokit. 

 

A tények

OTP Bank Liga 12. forduló 

Mezőkövesd–DVSC 2–1 (2–1) 

Mezőkövesdi Városi Stadion, Vezette: Dr. Csonka Bence.

Mezőkövesd: Piscitelli – Kállai, Pillár, Beriashvili, Vajda – Gomis, Cseke, Cseri (Filip 57.), Molnár (Lehoczky 74.), Babunszki (Lukics 82.) – Drazsics. Vezetőedző: Kuttor Attila.

DVSC: Megyeri – Kusnyir, Lagator, Romancsuk, Ferenczi – Ojediran, Loncsar (Manrique 70.), Vajda (Oliveira 46.), Dzsudzsák, Bódi (Bévárdi 70.) – Bárány. Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics. 

Gól: Cseke 1–0 (5. perc), Cseri 2–0 (10. perc), Bárány 2–1 (25. perc).

Kiállítva: Pillár (82.).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában