2 arany, 1 ezüst, 1 bronz

2023.10.02. 21:08

Taroltak a Békessy Béla Vívó Klub sportolói a szolnoki Felnőtt Vidékbajnokságon

Haon.hu

Eredményesen zárták a hetet vívóink a szolnoki Felnőtt Vidékbajnokságon, a versenyhétvége a felnőtt férfiak és nők egyéni küzdelmével kezdődött, ahol párbajtőr fegyvernemben vívóink domináltak - közölte a Debrecen Békessy Béla Vívó Klub.

 A nők 33 fős mezőnyben versenyeztek, ahol a vívók kiváló formája már a csoportkörökben megmutatkozott, hibátlan mérleggel az élre kerültek a rangsorolásban, így egyből a 32-es táblán kezdhettek. Itt Nagy Blanka Virág (DSI Debrecen), Sárvári Rita (DSI Debrecen) és Nagy Emma Dorottya (DSI Debrecen) is nagy fölénnyel jutottak tovább, Vásárhelyi Éva pedig egy szoros asszóban győzte le győri ellenfelét. A folytatásban a „Nagy” lányok megállíthatatlanok voltak és egészen a döntőig meneteltek. Itt végül egymás ellen kellett megküzdeni és eldönteni, hogy ki a legjobb. Ezúttal 3 tussal Nagy Emma bizonyult a legjobbnak, ezzel megszerezve a dobogó legfelső fokát, Nagy Blanka pedig az ezüstéremmel sem volt elégedetlen. Vásárhelyi Éva is kiválóan küzdött, őt a negyeddöntőben 5 tussal végül szolnoki ellenfele győzte le, így a DSI Debrecen vívója végül az előkelő 6. helyen végzett.

A férfiak mezőnyében is sikeres volt a szombati nap. A népes 69 fős mezőnyben Mező István Ottó (DSI Debrecen) a kiváló csoportkörök után, a 64-es táblán kezdett, ahol kiváló vívással, magabiztosan haladt előre egészen az elődöntőig. Itt a későbbi győztes Nagy Kornél (Szolnoki Sportiskola) ejtette ki 4 tussal, így Mező István Ottó a dobogó 3. fokán végzett.

Másnap a csapatversenyek következtek, ahol szintén remekeltek a debreceni vívók. Nagy Blanka Virág, Nagy Emma Dorottya és Vásárhelyi Éva összetételű csapat a DSI színeiben a dobogó legfelső fokára vívta magát. Szépen helyt állt a DSI Debrecen színeiben Al-Hamati Jázmin, Oláh Enikő és Sárvári Rita is, ők a 4. helyen végeztek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában