Sajtótájékoztató

2023.10.05. 14:29

Újabb két szakosztállyal bővül a DSI Debrecen

A sportolni vágyó fiatalok számára remek lehetőség az új megállapodás.

Orosz Krisztofer

Bővült a DSI-család

Forrás: Kiss Annamarie

Köztudott a DSI Debrecenről, hogy mennyi sportolót foglalkoztatnak, s az ország egyik legnagyobb utánpótlásképző bázisával rendelkeznek. A cívisvárosi egyesület újabb két szakosztállyal, a breakinggel és az extrém sporttal bővült, amelyeket csütörtökön sajtótájékoztatón jelentettek be. Széles Diána alpolgármester elmondta, a cél, hogy minél többen kezdjenek el sportolni. – Debrecenben mindent elkövetünk azért, hogy motiválja a gyermekeket a mozgás. A két szakosztály létrejötte alkalmas lesz arra, hogy megmozgassa az embereket, valamint mondhatni trendi is lesz – mondta. Elhangzott, habár régebben talán underground dolognak számítottak ezek a sportok, ez a jövőben megváltozhat. – A szülőnek is nagy elhatározás kell, de a sportcentrum biztosítja ennek a lehetőségeit. 

Ha végignézzük, akkor például a triálra nagy az érdeklődés, a BMX-szel kapcsolatban pedig senkinek sem kell mondani, hogy immár olimpiai sportág lett.

Ahhoz, hogy nálunk pallérozódjanak a fiatalok, kell egy modern edzőközpont, amely szerencsére már rendelkezésre áll. Az élsport mellett az a legfontosabb, hogy mindenki mozogjon, különösen a gyermekek – fogalmazott a városvezető. 

haon-sport-hajdu-bihar-dsi-debrecen-extremsport
Széles Diána szerint a legfontosabb, hogy a gyermekek sportoljanak. 
Forrás: Kiss Annamarie

Mindig nyitottak 

Azt már korábban megfigyelhették a sportszeretők, hogy a DSI Debrecen mindig nyitott az új kezdeményezésre, s nem csupán az élsportban gondolkoznak. Az egyesület ügyvezető igazgatója, Becsky András ismertette a klub céljait. – Az a filozófia, ami mindig is vezérelt minket, ma is jellemző. A 3x3 is jó példa, hiszen az a sportág is jelen van most már az olimpiai számoknál. 

Biztosan ez is egy mozgatórugó lesz a fiatalokban. Az élsport és a tömegsport ugyanolyan fontos számunkra. A saját teljesítményünket is szoktuk mérni, hogy miként tudnánk sikeresek lenni?

A tokiói olimpián a DSI Debrecen adta a vidéki központok közül a legtöbb atlétát a küldöttségbe, s ebből nem szeretnénk lejjebb adni. A város az egyetemmel karöltve vonzóvá teszi egyesületünket, nekik is tetszik a projektünk – mondta. 

Komoly célok 

Minden egyes szakosztálynál fontos, hogy megfelelő szakemberek dolgozzanak a jövő növendékeivel. A minőségi munka mellett közösségi élmény is egy egyesülethez tartozni. Az extrémsport-szakosztály elnöke, Vígh Tamás továbbá hangsúlyozta: lépésről lépésre szeretnének haladni, s elsődleges céljuk a 2028-as amerikai olimpiára való kvótaszerzés. – Egy hónap alatt rengeteg dolog történt velünk. 

A városvezetéssel remek az együttműködésünk, ez nagyban segíti a munkánkat.

Akkor tud jól működni az extrém park, ha mi is beletesszük a munkát. Egyértelműen látszik, azok a gyerekek, akik most csatlakoznak hozzánk, akkor lesznek elég motiváltak, ha foglalkozunk velük. Nekem is az a célom, hogy olimpikonokat adjunk a városnak. Persze, nem vagyunk elfogultak, első körben csak a 2028-as világjátékokat tűztük ki magunknak – nyilatkozta. 

haon-sport-hajdu-bihar-dsi-debrecen-extremsport
Vígh Tamás reméli, hamarosan ott lehetnek az olimpián 
Forrás: Kiss Annamarie

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában