Népszerűség

2023.10.03. 15:54

Még csak 22 éves, de máris lepipálta Dzsudzsák Balázst

A Loki csapatkapitánya már ”csak” a második legnépszerűbb magyar sportoló.

Molnár Szilárd

Dzsudzsák Balázs, a DVSC csapatkapitánya

Forrás: Czinege Melinda

Véget ért egy korszak, ugyanis hosszú évekig magasan Dzsudzsák Balázs, a DVSC csapatkapitánya volt a legnépszerűbb magyar sportoló, ő rendelkezett a legtöbb követővel a közösségi felületeken – ez a napokban megváltozott.

Verstappen kedvence

Dzsudzsákot már egészen fiatal korától felkapta a média, minden mozdulatáról beszámolt a sajtó, és ezeket a híreket nem csak a sportbarátok, hanem a közvélemény többi része is szívesen olvasta, akár bevallották, akár nem.

Sőt, külföldön is sok rajongója akadt, például a regnáló Forma–1-es világbajnok Max Verstappen, akinek PSV-drukkerként bevallottan kedvenc gyerekkori focistája éppen a Loki mostani kapitánya volt.

A trónkövetelő

Ám 2019-ben Szoboszlai Dominik személyében feltűnt egy ifjú trónkövetelő, aki előbb a Red Bull Salzburgból kezdett kiemelkedni, majd idővel a Red Bull Lipcse és a magyar labdarúgó-válogatott kulcsembere is lett.

A nyáron aztán szintet lépett, hiszen a világ egyik leghíresebb csapatába, a Liverpoolba szerződött, a nemzeti tizenegy csékájának játékjogáért a vörösök a híradások szerint 75 millió eurót tettek le a lipcseiek asztalára.

dzsudzsak-balazs-szoboszlai-dominik-dvsc-debrecen-hajdu-bihar-haon-sport-labdarugas
Dzsuzdzsák Balázs átadta a stafétát Szoboszlai Dominiknak
Forrás: M4 Sport

Szoboszlai aztán gyakorlatilag berobbant új csapatába és a Premier League-ba, amelynek köszönhetően a népszerűsége kilőtt az egekbe. A közösségi médiában rohamtempóban nőtt a követőinek száma, most pedig eljött a trónfosztás pillanata, hiszen hétfőtől Szoboszlainak van a legtöbb követője a magyar sportolók közül az Instagramon – szúrta ki az M4 Sport.

A különbség egyelőre minimális, így Dzsudzsinak még van esélye visszaelőzni Jürgen Klopp új kedvencét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában