Atlétika

2024.05.21. 18:12

Kerekes Gréta egyre közelebb van az olimpiai kvótához

A DSI Debrecen gátfutója múlt hétvégén Japánban mérettette meg magát. Kerekes Gréta azonban nem sokat pihenhet, hiszen hamarosan újabb versenyekre utazik.

Haon.hu

Kerekes Gréta ismét jól versenyzett, nem sokon múlott a dobogó

Forrás: DSI Debrecen

Kerekes Gréta május 12-én az 50. Paulinyi Jenő Emlékversenyen indította a szabadtéri szezont, mely viadalon 13.26-os idővel nyert 100 gáton, olvasható a dsidebrecen.hu-n. Az első hazai megmérettetés után Japánba utazott a mögöttünk hagyott hétvégén. A feladatot nehezítette, hogy magyar bajnokunk a viadal előtt másfél nappal, egy húsz órás repülőút végén érkezett Tokióba, így kevés volt az idő az akklimatizálódásra.

Nem sok hiányzott Kerekes Grétának a dobogóhoz

Ifj. Tomhauser István tanítványa múlt vasárnap a tokiói Nemzeti Stadionban állt rajthoz. Négy hazai gátas mellett kínai, kanadai és ausztrál riválisokkal vette fel 100 gáton a versenyt. 

Kerekes Gréta az 1-es pályáról indulhatott és 13.08-nál (egyéni csúcsa 12.92) megállítva az órát, az 5. helyen ért célba, csak nyolc századdal maradt le a dobogóról.

 A versenyt a kínai Yanni Wu nyerte (12.80) a japán Yumi Tanaka (12.90) és a szintén japán Mako Fukube (13.00) előtt. A debreceni kiválóság ezzel a remek eredménnyel értékes pontokat gyűjtött, és egy lépéssel közelebb került az olimpiai induláshoz. Vasárnap hazai pályán, bronz versenyen áll rajthoz, jövő hét kedden pedig gold viadalon, Ostravában. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában