Röplabda

2023.10.21. 21:35

Születésnapi DSZC-Eötvös DSE-győzelem született a városi rangadón

Haon.hu

A DSZC-Eötvös DSE csapata a szombati mérkőzés után

Forrás: DSZC-Eötvös DSE

Legutóbb 2019-ben találkozott egymással a női röplabda NB II.-ben a DSZC-Eötvös DSE és a DEAC, mert az elmúlt években a DSZC-Eötvös DSE az NB I.-ben játszott, emlékeztet az Eötvös közleménye.

Hozzátették:

a mostani találkozón a DSZC-Eötvös DSE liberóval együtt értendő kezdőhetesében hat olyan játékos kezdett, akik a Debreceni Egyetem nappali tagozatos hallgatói, a DEAC-ban pedig öt olyan játékos volt a keretben, akik korábban az Eötvös DSE-ben röplabdáztak.

Mindkét együttes idegesen kezdett, a szett elején a DEAC szerzett ejtésekből előnyt, a DSZC-Eötvös DSE-nek a találkozó elején időt kellett kérnie. Fokozatosan talált magára a hazai gárda, és viszonylag simán nyerte a kezdőszettet. A második játszmában feljavult a DEAC nyitása, az „eötvösös” nyitásfogadások rapszodikussá váltak; az idegek harcát a vendégek bírták jobban, és egyenlítettek. A harmadik játékrészben ismét a DSZC-Eötvös DSE irányította a játékot, és ismét szettelőnyt harcolt ki. A negyedik etapban felváltva vezettek a csapatok, és a lelkes vendégek egyenlítettek. A rövidített játékrész is sok izgalmat hozott, végül a 25 éves fennállását ünneplő Eötvös DSE játékosai örülhettek a több mint kétórás mérkőzés végén.

A tények

DSZC-Eötvös DSE – DEAC 3:2 (20, -25, 22. -23, 10)

DSZC Beregszászi Technikum. Vezette. Bodrogi László György, Lakatos Attila.

DSZC-Eötvös DSE: Pálfi Kitti, Juhász Flóra, Kozma Kitti, Németh Anna, Kovács Anett, Berza Fanni. Csere: Szilágyi Petra (liberó), Végh Kitti Nikolett (liberó), Mányi Zsófia, Nagy Laura, Dóka Vivien. Edző: Szombathy András

DEAC: Szabó Csenge, Fejes Petra, Tóth Vanessza, Berettyán Csilla, Mátyus Panna Dalma, Péteri Vanda Flóra. Csere: Molnár Panna (liberó), Csajbók Fanni (liberó), Smidróczki Dóra, Gégény Flóra Enikő, Gáspár Krisztina, Mayer Flóra. Edző: Kuszkó Zsolt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában