Labdarúgás

2023.10.09. 14:06

Emberelőnyben nyert rangadót a DEAC

A fiatalok végig dominálva futballoztak.

Haon.hu

A debreceniek végig kontrollálták a rangadót

Forrás: DEAC-archív/Ásztai Csaba

Rangadó várt a hét utolsó napján Rácsai Lajos csapatára, ugyanis vasárnap a közvetlen rivális Tarpa otthonában léptek pályára. A szabolcsiak idei mérlege szinte minden mutatóban megegyezik a debreceniekével, csak jobb gólkülönbségének köszönheti, hogy megelőzik egy hellyel a cívisvárosiakat – írta a deac.hu. 

Jó ritmusban kezdtek a csapatok, mindkét fél támadófelfogásban futballozott, lüktető volt a játék. Lehetőségek mindkét oldalon adódtak, ám sorra ki is maradtak. Már úgy nézett ki, az első félidőben érintetlenek maradnak a hálók, ám a 39. percben betalált a Tarpa. A debreceniek hamar válaszoltak a hazai találatra, a 44. minutumban Balogh Norbert egalizált, így döntetlen állásnál vonulhattak a felek az öltözőbe. 

Kihasználták az előnyt 

A térfélcserét követően inkább a DEAC akarata érvényesült, szemre tetszetősen, kombinatívan futballoztak. Az 53. minutumban létszámban megfogyatkoztak a házigazdák, ezt az előnyt sikerült is kihasználni. Előbb Csubák Bence mattolta a szabolcsi védelmet, majd Puskás Patrik nyitotta tovább az ollót, végül ismét Csubák vette be a hazai kaput. A Tarpa erejéből szépítésre még futotta, ám a vereséget nem kerülhették el, a DEAC 4–2-re megnyerte a rangadót. 

A tények: 

MLSZ Regionális U16 Kiemelt Kelet 6. forduló 

Tarpa–DEAC: 2–4 (1–1) 

DEAC: Lós – Papp G., Balogh (Csubák 61’), Szabó Z. (Puskás 55’), Tar, Majtényi (Szabó Cs. 72’), Balmaz, Miskolci, Molnár, Pelyvás-Ferenczik (Csalánosi 72’), Kis K. (Hatvani 61’) 

Megbízott edző: Takács Tamás 

Gólszerzők: Balogh 44’, Csubák 65’, 75’, Puskás 68’ 

Takács Tamás: Az első félidőben is jól játszottunk, de hátrányba kerültünk, viszont szünet előtt sikerült egyenlítenünk. A pihenő alatt mondtam a srácoknak, nálunk a lélektani előny és ezt ki is használhatjuk. Fordulás után nem csak jól, hanem eredményesen is futballoztunk, ráadásul emberelőnybe kerültünk, helyzeteinkből hármat értékesítve megnyertük a mérkőzést. A sikerből mindenki kivette a részét, a cserék is jól szálltak be, megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot. Gratulálok a srácoknak, köszönet a szülőknek a szurkolásért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában